Українці у Римі відзначили 50-річчя освячення собору святої Софії. Фото. Відео

2715 0
Фото: Львівська духовна семінарія Святого Духа

Фото: Львівська духовна семінарія Святого Духа

Учора, 1 вересня, у соборі святої Софії у Римі відбулось святкування з нагоди 50-річчя освячення храму. Участь у паломництві до собору взяли й українці. Про це ідеться на фейсбук-сторінці Львівської духовної семінарії УГКЦ, семінарісти якої також взяли участь у паломництві.

Читайте також: Оркестр і хор Львівської духовної семінарії виступили у Ватикані перед Папою Франциском. Фото

У соборі святої Софії, зведеному в Римі за сприяння патріарха Йосипа Сліпого, відбулась божественна літургія, яку очолив Блаженніший Святослав (Шевчук), Отець і Глава УГКЦ, у співслужінні єпископів синоду УГКЦ.

Особливими гостями були кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації у справах Східних Церков, та кардинал Доменіко Калканія. Також були священики, монаші згромадження та чини з цілого світу. Супроводжував богослужіння хор Львівської духовної семінарії Святого Духа.

«Я, дивлячись на оті камінчики в мозаїці Божої Премудрості, закликаю усіх нас віднайти своє особисте місце в Божому задумі щодо України і світу. Своїм кольором, навіть величиною чи меншиною знайти свою роль в тому, щоб Божа Премудрість в сучасному світі проявлялась», – сказав Блаженніший Святослав.

На завершення Літургії кардинал Леонардо Сандрі, який був представником від папи Франциска на цих урочистостях, привітав УГКЦ з пам'ятною подією та подякував від імені Святішого Отця всім тим, хто був будівничим УГКЦ в часи підпілля та в період незалежної України.

Також Глава УГКЦ спільно з єпископами та духовенством освятив пам'ятний хрест, споруджений біля Собору святої Софії. Опісля відбувся святковий концерт семінарійного оркестру та хорових колективів: хору Архикатедрального собору святого Юра, хору Львівської духовної семінарії Святого Духа та аматорського хору села Верин.

Окрім того, паломники мали нагоду відвідати меморіальний музей-помешкання Патріарха Йосифа Сліпого, побувати на презентації україномовної книги Мориса Веста «Черевики Рибалки» та переглянути фільм «Блаженніший» просто під відкритим небом.

Фото: Львівська духовна семінарія УГКЦ/фейсбук


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!