Київ

Уночі росія атакувала Київ та область ударними БПЛА. Наслідки обстрілу

806 0
Це вже друга повітряна атака на Київ у липні.
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

У ніч на 11 липня росіяни запустили у напрямку Києва ударні БПЛА іранського виробництва «Shahed». Про це повідомляє КМВА.

«Ворог вдруге цього місяця атакував Київ з повітря. Попередньо, як і на початку липня, противник застосував баражуючі боєприпаси «Shahed». Іранські дрони були запущені з південного напрямку, ймовірно, з краснодарського краю рф. Усі виявлені повітряні цілі, які  рухалися в напрямку Києва, були знищені силами і засобам нашої протиповітряної оборони», – проінформував начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.
 
Як зазначив голова Київської ОДА Руслан Кравченко, усі ворожі цілі були збиті силами ППО, влучань та постраждалих немає.
 
Водночас у двох районах Київщини внаслідок падіння уламків пошкоджені житлові будинки. Зокрема, 12 приватних будинків та один багатоповерховий. Пошкодження незначні: вибиті вікна, двері, посічені фасади, дахи.
 
«Унаслідок падіння уламків у декількох місцях зафіксовано загоряння травʼяного настилу. Пожежі ліквідовано. Оперативні служби на місцях продовжують роботи з ліквідації наслідків атаки. Усі постраждалі отримають необхідну допомогу в ремонті пошкодженого житла», – підсумував Кравченко.
 
 
 
 
 
 
 
Загалом цієї ночі Україну атакували 28 ударних безпілотників іранського виробництва «Shahed-136/131», 26 з них було знищено. Також було збито один розвідувальний безпілотник типу «Zala».
 
Крім того, за минулу добу, 10 липня, Повітряні Сили знищили ворожий вертоліт (тип уточнюється), три ударних БпЛА типу «Ланцет» та чотири розвідувальних дрони оперативно-тактичного рівня.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!