Київ

У КМДА розповіли, коли киянам очікувати ремонту вулиці Дмитрівської

765 0
Вулиця Дмитрівська наразі перебуває у жахливому стані

Ремонт вулиці Дмитрівської, якою зокрема рухається трамвай від цирку до Подолу, можуть почати у наступному році. Про це розповів директор Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА Руслан Кандибор в інтерв'ю LIGA.net

«Я інспектував цю вулицю разом з «Київавтодором» і з «Київпастрансом», і ми подумали, що можемо відремонтувати її з мінімальними затратами. Ми можемо розібрати трамвайну колію, виправити її, щоб вона була рівнесенька, і відновити зверху блоки. Ось такими мінімальними кроками ми можемо відремонтувати вулицю. Я можу вам гарантувати зі свого боку, що ми готові зробити Дмитрівську наступного року, до того ж з мінімальним дискомфортом для мешканців», – сказав він.

Зокрема, там потрібно облаштувати дощову каналізацію, яка наразі відсутня. Також слід переосмислити планування вулиці, щоб вирішити проблему з паркуванням автівок на шляху трамвая, вважають транспортні експерти. 

Читайте також: Зручність та доступність. Як у Києві розвинути дороги, мости і громадський транспорт

Натомість в ініціативі «Пасажири Києва» вказали, що вулиця Дмитрівська потребує комплексної реконструкції, а не ремонту. Крім того, за словами активістів, у багатьох місцях вулиці тротуари мають ненормативну ширину, а зупинки трамвая не інклюзивні.

«Концепція реконструкції вулиці була напрацьована ще у 2021 році в межах робочої групи «Київська майстерня міста», нагадали у спільноті.

До слова, реконструкцію трамвайних колій на ДВРЗ у 2023 році не завершать. Водночас триває ремонт трамвайної колії уздовж вулиці Кирилівської.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!