В УГКЦ заявили про спробу рейдерського захоплення Митрополичих садів

4306 0
Минулого року понад 2 гектари нижньої частини садів Церква отримала для влаштування парково-рекреаційної зони загального користування.
Фото: о.Павло Дроздяк

Фото: о.Павло Дроздяк

В Українській греко-католицькій церкві заявили про спробу захоплення Митрополичих садів зі сторони Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення. Про це повідомив речник Львівської Архієпархії на сторінці у Фейсбуку отець Павло Дроздяк. 

«Інформуємо Вас, що сьогодні 22 червня 2021 р. зі сторони Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення була спроба рейдерського захоплення Митрополичих садів», – пише о.Павло Дроздяк.

Для реалізації захоплення садів викорстовують військову техніку й військовослужбовців у час, коли Україна перебуває у війні. Це відбувається на фоні святкувань 20-ої річниці візиту Святого Івана Павла ІІ, який мешкав у Митрополичих палатах святоюрського комплексу, додає о.Павло Дроздяк.

«Незрозуміло, чому до цього часу Концерн не проводив жодних активних дій, але аж тепер ця територія стала такою стратегічною? Можливо комусь не довподоби, щоб це місце стало відкритим для гостей і громади міста, адже ділянка в центральній частині»,  каже о.Павло Дроздяк.

Читайте також: На Митрополичі сади у Львові чекають великі зміни. Що буде

Tvoemisto.tv очікує на коментар Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення з приводу цієї ситуації.  

Нагадаємо, що минулого року нижню частину Митрополичих садів ухвалою сесії Львівської міської ради від 4 вересня 2020 року передали в постійне користування Церкві. На земельній ділянці встановлене обмеження на капітальне будівництво та огородження, а територія перебуває під охороною ЮНЕСКО.

Нижні сади мають бути громадським простором, з окремим входом від площі Святого Юра. Конкретного проєкту наразі немає, адже йому передують обстеження ділянки, археологічні та урбаністичні дослідження. Припускають, що на території можуть бути поховання – такі дані відшукали в архівах Церкви.

Окрім того, ділянка посеред садів була в постійному землекористуванні Львівської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення. Там досі розташовані об’єкти підприємства, обгороджені парканом. Тож необхідно вирішити, яку територію вони займатимуть, а яку можна буде проєктувати.

Софія Шавранська

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!