В Україні будуть компенсовувати частину оплати послуг няні з бюджету

5552 0
З 1 січня в Україні вводять поняття «муніципальна няня».
ілюстративне фото: Алада

ілюстративне фото: Алада

В Україні з нового року планують ввести поняття «муніципальна няня», згідно з яким батькам будуть компенсувати частину витрат на няню, пише «Урядовий портал» з посиланням на Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

«Приймаємо рішення спільно з органами місцевого самоврядування, вводимо поняття «муніципальна няня» – з 1 січня. Коли наймаєте няню, держава буде компенсувати щомісяця витрати в зарплаті, аби дитина була доглянута», – говорить він.

Уряд буде надавати допомогу сім’ям, у яких матір відмовилася від декрету і вийшла на роботу. Батьки самостійно шукатимуть няню, укладатимуть з нею офіційний догорів, а потім фіскальна служба відшкодовуватиме витрачені кошти. Вартість компенсації становитиме приблизно 1,5 тис. грн.

Читайте також: Керівниця агенції нянь: у Львові чоловікові, який хотів доглядати дітей, роботи не знайшлося

Крім того, з 1 вересня Кабмін вводить традицію забезпечення новонароджених спеціальним бебі-боксом, в якому буде зібрано речі, потрібні для перших тижнів життя немовляти.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!