Україна

В Україні можуть скасувати розподіл у навчанні для хлопців і дівчат на предметі «Захист України»

556 0
Замість «допризовної підготовки учнів» у школах посилять вивчення предмета «Захист України».
фото умовне

фото умовне

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні для хлопців і дівчат на предметі «Захист України». Про це пише Українська правда.

Замість «допризовної підготовки учнів» у школах посилять вивчення предмета «Захист України», повідомив заступник голови Комітету ВРУ з питань молоді та спорту і голова Підкомітету з питань національно-патріотичного виховання Василь Мокан.

Також у законопроєкті пропонується розширити перелік закладів освіти, в яких здійснюється початкова загальновійськова підготовка.

«За» відповідний законопроєкт №11092 «Про удосконалення системи початкової загальновійськової підготовки» проголосував 291 депутат.

Ухвалення законопроєкту, зокрема, прокоментував нардеп і військовий Роман Лозинський.

«Кожен українець і кожна українка з юного віку мають знати, яке їхнє місце у захисті від навіженого сусіда-терориста. Практичні навички, підготовлені вмотивовані вчителі та інструктори, доступні ресурсні бази. Сьогодні – ще один крок в цьому напрямку. Вдячний 291 колезі за підтримку нашого з колегами законопроєкту #11092. Готуємось до 2 читання», – написав військовий.

Читайте також: Коли у школярів Львова розпочнуться літні канікули

Автори законопроєкту пропонують внести зміни до низки статей законів «Про військовий обов'язок і військову службу», «Про оборону України», «Про освіту» і «Про основи національного спротиву».

«Наявність неузгодженості нормативно-правових актів перешкоджає оновленню підходів вивчення навчального предмета «Захисту України», відповідно до вимог сучасності, а також сприяє стереотипізації ролі гендеру у питаннях захисту України», – кажуть автори проєкту.

Законопроєкт має сприяти розвитку початкової загальновійськової підготовки «як основи підготовки громадян до національного спротиву».

На думку нардепів, його ухвалення сприятиме формуванню суспільства відповідальних громадян, які вміють діяти у надзвичайних ситуаціях та мають високий рівень «оборонної свідомості».

Нагадаємо, у Львові школярів навчають керувати дронами. Навчання відбувається у центрах національно-патріотичного виховання міста. Вони діють при певних навчальних закладах, але відвідувати їх можуть діти також і з інших шкіл. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!