У Львові планують змінити «Привокзальний» ринок та як поводитись із людьми, що втратили кінцівки. Підсумки доби

2873 0
Нині 8 жовтня та 592 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 68 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 9 ударів по районах зосередження противника та 5 – по його ЗРК. Уражено артилерійський засіб та ворожу станцію РЕБ. Також нашими захисниками знищено 4 БпЛА оперативно тактичного рівня.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних (штурмових) дій на Бахмутському напрямку. Мають частковий успіх північно-східніше Андріївки Донецької області.

Читайте також: Документи «йтимуть» за військовими. Що зміниться у роботі ВЛК. «Зараз проходять фінальні зовнішні погодження документи, які регулюють облік військовослужбовців. Військовослужбовець після ВЛК відбуває сам або у військову частину, або ТЦК та СП. А документи від ВЛК в електронному вигляді «ідуть»за ним. Це те швидке рішення, якого так потребують люди після поранення», – зазначила заступниця міністра оборони України з питань соціального розвитку Наталія Калмикова.

Ключові події:

1. До Львова евакуювали важкопораненого підлітка із Херсонщини, який був у комі. «Три тижні тому по оселі 14-річного Микити вдарила російська армія. Він дістав вкрай важкі поранення, а також втратив меншого братика. Увесь цей час за життя дитини боролися херсонські лікарі. Вони буквально витягнули його з того світу, адже після обстрілу Микита з численними травмами впав у кому».

Читайте також: На Львівщині захисники піднялись на гору Парашка висотою 1 268 метрів. Серед них, зокрема, доброволець Олексій Федоренко родом із Житомирської області. Службу він проходив у 77 десантно-штурмовій бригаді. Поранення отримав цьогоріч у березні під Бахмутом. Олексій залишився без верхньої кінцівки, мав пошкоджений хребет і не міг самостійно пересуватись.

Та: На Львівщині виділили 36 мільйонів для облаштування кабінетів «Захист України» у школах. Станом на сьогодні 46 територіальних громад провели закупівельні процедури та уклали договори з постачальниками;

2. Як у Львові планують змінити «Привокзальний» ринок та територію поруч. Його хочуть переоблаштувати як громадський простір під накриттям, де продаватимуть овочі та фрукти. Також у планах, які реалізовуватимуть після перемоги, створення простору на площі Липневій, що поряд, про це в інтерв’ю Тvoemisto.tv повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: Кооперативний молокозавод на Львівщині випустив першу партію продукції. «Інвестиція Канади в завод та робота SOCODEVI-Ukraine допоможе забезпечити справедливу ринкову ціну на молоко та доступ фермерів до стабільних ринків збуту. Продукція вже надійшла до торгових мереж Львівщини та Івано-Франківщини», – повідомили у посольстві Канади в Україні;

3. Львівська міськрада звернеться до Мінкульту щодо штрафів за знищення мозаїк. Він має складати не 1700 грн, а 1 млн 700 грн.

Читайте також: Двоє підприємців на Львівщині завдали збитків екології на 2,5 мільйони гривень. Їх викрили на масштабному забрудненні земель.

Та: У «Дії» з’явилась нова послуга. Кому вона буде корисною. «Мінцифра та Фонд гарантування вкладів запускають спільну послугу. Тепер, щоб повернути гроші, не треба ходити по установах та заповнювати папери. Подайте заяву в застосунку – і кошти надійдуть на картку єПідтримка»;

4. Як поводитись із людьми, що втратили кінцівки. Поради МОЗ. «Нашому суспільству потрібно прийняти цю нову реальність і навчитися правильно комунікувати з цими людьми, щоб зробити їхню адаптацію якомога легкою. Допомогти, а не нашкодити. Є певні правила для спілкування з людьми з інвалідністю, які зовсім неочевидні», – йдеться у повідомленні МОЗ.

Читайте також: Підприємці можуть отримати до 100 тис грн за працевлаштування людей з інвалідністю. Як працює програма. Вона поширюється на працедавців, які з 29 серпня поточного року працевлаштували застраховану людину з інвалідністю І або ІІ групи.

Та: Кому варто робити додатковий бустер від коронавірусу. Оновлені рекомендації медиків. Його рекомендують зробити:

  • людям, старшим за 60 років;
  • тим, хто має серйозні супутні хвороби;
  • людям, які перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної хвороби;

5. «Подія про людей». Репортаж з фестивалю Coffee, books & vintage у Львові. «Насправді, люди вже трохи скучили за таким offline-спілкуванням, за темами, які поєднують нас довкола книжок та кави чи галузевих тем», – розповів про подію PR-директор холдингу!FEST Тарас Маселко.

Погода у Львові: Сильний вітер і заморозки. Якою буде погода на Львівщині у найближчі дні. У неділю, 8 жовтня, сильні пориви вітру. А новий тиждень почнеться прохолодно і з дощем. 9 жовтня хмарно з проясненнями. Вночі без опадів, вдень часом дощ. Уночі 1 – 6°, на поверхні ґрунту та місцями в повітрі заморозки; вдень 7 – 12°. 10 жовтня хмарно з проясненнями, без опадів. Уночі 1 – 6°, на поверхні грунту та місцями в повітрі заморозки; вдень 8 – 13°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!