Що за вибух у Львові пролунав вранці у неділю та кому в Україні з березня підвищать пенсії. Підсумки доби

36465 0
Нині 19 лютого та 726 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Максим Козицький, Телеграм-канал

Фото: Максим Козицький, Телеграм-канал

Акцент дня: На світанку у Львові пролунав вибух і спалахнула пожежа. Що відомо. Інцидент стався в Залізничному районі поблизу вулиці Антоновича. Як повідомили в СБУ у Львівській області, причиною загоряння не були ракети. На місці події від ранку працювали пожежники. Площа загоряння становила приблизно 400 м кв. Також на місці події були присутні працівники правоохоронних органів.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 80 бойових зіткнень, зокрема найбільше на Марїнському – 18 спроб та Херсонському напрямках – 16. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 5 районах зосередження особового складу противника. Уражено 3 пункти управління та 2 ворожих склади боєприпасів.

Уночі російські окупанти атакували Україну, застосувавши 4 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони знищено всі ворожі БпЛА.

Читайте також: ЗСУ збили російський винищувач-бомбардувальник Су-34. Також знищено 12 безпілотників Shahed та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Та: Під час наступу на Авдіївку ЗСУ знищили 47 тисяч росіян. Також ліквідовано 364 танки та 748 бойових бронемашин.

Ключові події:

1. Пенсії в Україні. Коли та кому підвищать. З березня 2024 року в Україні передбачена індексація пенсій, яка впроваджує бальну систему в нарахуванні. Ця система призначена для вирівнювання нерівностей між пенсіонерами, які вийшли на пенсію давно, та тими, хто вийшов нещодавно. Згідно з законом, щорічно з 1 березня проводитиметься індексація.

Читайте також: Оксен Лісовий розповів, як у школах викладатимуть курс «Захисту України». Як вказав міністр освіти і науки, для цього держава виділить із бюджету 100 мільйонів гривень;

2. Петиція про заборону висотної забудови в одному з районів Львова зібрала необхідну кількість голосів. Вже не вперше мешканці виступають проти забудови мікрорайону «Під Голоском».

Читайте також: Де у Львові можна отримати теплий одяг. Перелік локацій;

3. Які вулиці Львова тимчасово закриті для проїзду. Перелік. Станом на 18 лютого перекриті частково 5 вулиць.

Читайте також: Понад 130 паркомісць для людей з інвалідністю потрібно переобладнати у Львові. Наразі вони не відповідають чинним нормам;

4. Де на Львівщині можна безкоштовно отримати препарати для лікування епілепсії, розладів психіки і поведінки. З 65 препаратів 23 можна отримати в аптеці безоплатно, а решту – з частковою оплатою.

Читайте також: У Львівському перинатальному центрі безкоштовно лікують безпліддя. Показник ефективності лікування безпліддя методами допоміжних репродуктивних технологій склав 65%. Відтак, народилося 10 немовлят, серед яких дві двійні.

На цю ж тему: У Львівській обласній лікарні понад 130 немовлят забезпечили донорським молоком. Доноркою може стати кожна мама, у якої відбувається лактація;

5. У Швеції презентували виставку рідкісних експонатів зі Львівського історичного музею. Експонати пов’язані з історією України XVII – XVIII ст.

На цю ж тему: У Львові відкрили дві виставки живописців родом з Городка та Великого Любіня. Роман та Надія Федини працюють без пензлика, у фламандській техніці – мастихіном.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!