В ЄС потроїли військову допомогу Україні до 1,5 мільярдів євро

783 0
Ці кошти призначені для постачання озброєння, засоби індивідуального захисту і військове обладнання.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Рада Європейського Союзу затвердила виділення третього траншу у розмірі 500 млн євро з Європейського фонду миру (EPF) на поставку озброєння Україні, передає УП. 

ЄС додасть 500 млн євро до ресурсів, які вже були мобілізовані в рамках EPF для України, тим самим потроївши початковий бюджет до 1,5 млрд євро.

«Наступні тижні будуть вирішальними. Оскільки Росія готується до наступу на сході України, дуже важливо, щоб ми продовжували та нарощували нашу військову підтримку Україні», – сказав верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

Виділені кошти покриватимуть як постачання озброєння, так і постачання ЗСУ державами-членами ЄС засобів індивідуального захисту, аптечок та палива, а також військового обладнання, призначеного для доставки смертоносної сили в оборонних цілях. 

Читайте також: Міжнародна асоціація розвитку схвалила один мільярд доларів допомоги для України 

Нагадаємо, що країни Міжнародної асоціації розвитку, що є частиною Світового банку, 11 квітня схвалили виділення Україні один мільярд доларів, щоб підтримати продовження основних державних послуг під час війни. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!