Як варто сприймати останні заяви Папи Франциска та що задекларував екскерівник «Львівтеплоенерго». Підсумки доби

1647 0
Нині 15 березня та 751 доба героїчного протистояння агресії рф.
Папа Франциск / Фото: Coronel Gonorrea

Папа Франциск / Фото: Coronel Gonorrea

Акцент дня: Нова квартира та житловий будинок. Що задекларував екскерівник «Львівтеплоенерго». Валентин Вольський очолював ЛКП з 2021 до 2022 року, наразі ж він є заступником теперішнього керівника.

Загалом, сім’я Вольських за 2023 рік задекларувала 1 млн 669 тис. грн. За цей період чиновник мав зарплати з двох різних місць роботи – ЛКП «Львівтеплоенерго» (465 тис. грн) та ЛКП «Залізничнетеплоенерго» (925 тис. грн).

Читайте також: Суд продовжив запобіжний захід та зменшив заставу для Романа Гринкевича. «Якщо Гринкевич буде за стінами СІЗО, він буде знищувати докази, знищити оригінали документів і буде впливати на свідків, водіїв які перевозили товари», – заявив прокурор на засіданні суду.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 76 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно 24 та 20. Українська авіація завдала ударів по 4 районах зосередження особового складу противника.

Уночі російські окупанти атакували Україну, застосувавши 27 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України всі ударні дрони було знищено.

Також на Львівщині учора лунала повітряна тривога. Сигнал небезпеки пролунав о 12:41, відбій – 13:28. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Читайте також: Зібрав 7 мільйонів і пішов воювати. Історія добровольця. 14 березня відзначали День українського добровольця. Нещодавно почали змінюватися підходи до залучення добровольців на військову службу. Зокрема на замовлення ЗСУ приватні компанії здійснюють рекрутинг, даючи можливість українцям обрати посаду у війську. Tvoemisto.tv розповідає історію Богдана Гаргая, який шукав собі місце у війську, та як тиловий Львів стає рекрутинговим центром для української армії.

Та: Помічник депутата Львівської облради переправляв ухилянтів за кордон. Галицький райсуд Львова виніс вирок помічнику депутата Львівської облради Олександра Ганущина Андрію Тупісу, який переправляв на чоловіків призовного віку за кордон.

Тема дня: «Це найбільший скандал». Експерт про Папу та кампанію проти України. Яким є релігійний ландшафт світу; як варто сприймати останні заяви Папи Римського і як світ реагує на них; чому московська церква продовжує свою діяльність в Україні; в який спосіб Україна може дати раду в цих непростих ситуаціях; про послання Синоду УГКЦ, яке пояснює ідеологічні корені російської агресії та неможливість перемовин із агресором, Tvoemisto.tv розповів Анатолій Бабинський, доктор філософії, дослідник історії Церкви.

Ключові події:

1. В Україні відновили роботу популярні виробники російського чаю. Виробник бренду чаю «Майський» після початку великої війни в Україні налагодив виробництво під новими брендами та випускає чаї власних марок для мережі супермаркетів АТБ.

Читайте також:  Депутат сільради на Львівщині п’яний за кермом намагався втекти від поліцейських. Його зупинили на Ford Ranger у комендантську годину у Сколе.

Та: Таксі «Uklon» припинить працювати у комендантську годину. Зміни у застосунку запрацюють у ніч на 15 березня;

2. Французькі архітектори долучаться до будівництва нового геріатричного центру у Львові. Поруч заплановано парк та відповідну медичну інфраструктуру.

Читайте також: Схил Старокиївської гори забудовують під прикриттям будівництва центру для реабілітації військових. Журналістка Наталка Якимович впевнена, що інвестори лише прикриваються ідеєю реабілітації військових і людей з інвалідністю, щоб відкрити у новій будівлі ресторан.

Та: На Печерську розбирають фундамент палацу Кирила Розумовського, – Перов. «На вул. Мазепи, 3-в, у Печерському районі Києва киплять будівельні робити. Розбирають будівлі Інженерних служб Київської фортеці, 1853 р»;

3. У Львові вартість житла на вторинці зросла. За останні пів року – на 7%.

Читайте також: Де у Львові можуть з’явитися нові торгові центри. За останній період у місті презентували плани на їх будівництво одразу у різних районах.

Та: Приміщення колишнього тубдиспансеру у Львові хочуть передати Шевченківському гаю. Наразі воно перебуває під управлінням Другого ТМО;

4. Які медзаклади Львівщини надають безоплатну допомогу при пологах. Зокрема йдеться про 4 медзаклади у Львові та 16 у області.

Читайте також: В Україні стартувала реєстрація на національний мультипредметний тест. Цьогоріч вона відбувається безпаперово.

Та: Скільки шкіл на Львівщині держава може припинити фінансувати з 2025 року. Станом на січень 2024 року налічується 40 таких освітніх закладів;

5. Виходець зі Львова, який став всесвітньо відомим актором і отримав «Оскар». Про коріння актора Пола Муні відомо не всім, та це єдиний актор – виходець зі Львова, який отримав «Оскар». Археолог та доктор історичних наук Микола Бандрівський пропонує львів'янам відзначити 130-ліття від дня народження Муні: «мусимо признаватися до тих неймовірно талановитих галицьких блискіток, які розлетілися по цілому світу і вже там давали перші паростки свого таланту».

Читайте також: У Львові відбудеться марафон музики Баха. Коли і де. «БАХ Маратон» проходитиме у Львівській філармонії 7, з 21 по 24 березня.

Та: У Львові стартує проєкт для популяризації сецесії. Планується створити базу будівель цього стилю.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!