Політична реклама

Відтепер українці можуть отримувати закордонні паспорти з 16 років

1627 0
1 січня 2012 року набув чинності закон України, згідно з яким вік, з якого дозволяється отримати закордонний паспорт громадянами, зменшується з 18 до 16 років.

Крім того, такі громадяни тепер можуть звернутися з клопотанням про отримання паспорта також до МЗС України, пише "Дело".

Спрощено й оформлення закордонного паспорта особам, які не досягли 16 років. Для цього достатньо нотаріально завіреного клопотання батьків або законних представників про наявність потреби в самостійному виїзді за кордон.

Раніше отримання закордонного паспорта до 18 років було можливим тільки за умови наявності вимог про необхідність наявності закордонного паспорта в зарубіжній країні проходження і при виїзді на постійне місце проживання дитини, яка усиновлена ​​іноземцем.

Нагадаємо, у листопаді Кабінет міністрів передав Державній міграційній службі функції оформлення і видачі закордонних паспортів громадянам України.

Джерело: "Дело", переклад ТСН


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!