Візит чотирьох президентів до Бородянки та ризики атаки на столицю. Головні події дня у Києві

1118 0
Дайджест новин 13 квітня.

Безпекова ситуація. Відповідно до заяви Міністерства оборони України, можливість відновлення наступу росії на Київ залежатиме від результату боїв на Сході України. Водночас представник міністерства оборони рф говорить, що росія може завдати ракетних ударів «по центрах ухвалення рішень, в тому числі, в Києві».

Злочинність. У столиці України затримали росіян, які незаконно переправляли людей через державний кордон України та організовували роботу диверсантів.

Читайте також: «Не громадянин росії». Кремль не планує забирати Медведчука

Транспортне сполучення. На трасі Київ – Чернігів розпочали генеральне прибирання. Також продовжуються роботи на Житомирській трасі. Її прибирають та розчищають від понівечених автівок і техніки. 

Бізнес. Поступово відновлюють роботу підприємці. За словами мера Києва Віталія Кличка, працює майже тисяча закладів з продажу продовольчих товарів, понад 160 точок продажу «Київхліб», 35 ринків та майже 460 кав’ярень. 

Культура. Цього року міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» в Києві, який мав бути у травні, не відбудеться.

Міжнародні відносини. Посольство Молдови в Україні з 15 квітня відновить роботу в Києві. Крім того, до повернення в місто готується й посольство Словаччини. Голова Міністерства закордонних справ країни Іван Корчок заявляє, що найближчими днями відправить до столиці України інспекційну групу дипломатів для оцінки безпекової ситуації. Якщо вона дозволить, робота дипломатичного відомства у Києві буде відновлена. 

Читайте також: Зеленський озвучив перелік важкого озброєння для України, щоб зупинити росію 

Крім того, президенти Польщі, Естонії, Литви, Латвії відвідали Бородянку у Київській області, яка сильно постраждала внаслідок російського вторгнення. У канцелярії польського президента наголосили, що їхня мета – підтримати президента Зеленського і захисників України у вирішальний для цієї країни момент.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський озвучив перелік важкого озброєння, яке необхідне Україні, щоб зупинити росію. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!