Політична реклама

Влада хоче заборонити ріелторам брати більше 3% за послуги

1323 0
Мінекономрозвитку оприлюднило проект закону «Про особливості здійснення ріелторської діяльності», згідно з яким максимальний розмір оплати ріелторських послуг складе 3% від вартості нерухомості. Як повідомили «Коментарям» у відомстві, документ підготовлений за дорученням Кабміну і Президента України від 29 листопада 2011 року.

Як пояснили в Мінекономрозвитку, проект Закону поширюється на суб´єктів господарювання, що здійснюють діяльність з нерухомістю (ріелторську діяльність).

Документом пропонується визначити ряд понять, пов´язаних з ріелторською діяльністю, професійними вимогами до ріелторів, видами ріелторської діяльності та іншими питаннями роботи ріелторів.

При цьому Фонду держмайна пропонується надати право видачі та анулювання сертифікатів суб´єктів ріелторської діяльності та ведення їх реєстру. Також ріелторам пропонується дозволити створювати саморегульовані організації, які повинні налічувати не менше 250 ріелторів, а 90% членів такої організації повинні здійснювати ріелторську діяльність.

Проект Закону, пояснювальна записка, аналіз регуляторного впливу розміщено на сайті Мінекономрозвитку в розділі «Обговорення проектів документів», урядовому сайті «Громадянське суспільство і влада» в розділі «Консультації з громадськістю» і на офіційному сайті Держкомітету з питань регуляторної політики та підприємництва.

Також в Мінекономрозвитку відзначають, що зауваження та пропозиції до проекту закону очікують до 2 квітня.

Джерело: Comments.UA

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!