Будівництво на Стрийській та скасування польотів зі Львова. Головне за добу

1631 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Сьогодні у Львові відкриють ще одну ділянку вул. Степана Бандери – від вул. Городоцької до вул. Федьковича. Ця ділянка буде пішохідною і нею курсуватиме лише трамвай. 

Від сьогодні на території Львівської області скасовують «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Відповідне рішення прийняли учора, 6 грудня, на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Читайте також: В ЄС планують вакцинувати 70% населення світу до 2022 року

У мережі поширюються неправдиві повідомлення нібито від імені МОЗ, в яких пропонують користувачам надати контактні дані для виплати 1 тис. грн особам, які завершили повний курс щеплення від коронавірусу. У цих повідомленнях шахраї просять надіслати номери карток та інші персональні дані, мовляв, вони необхідні для виплати коштів на банківські рахунки. У пресслужбі МОЗ пояснюють, не мають жодного стосунку до цього.

У грудні цього року у Львові планують оголосити новий тендер на закупівлю сотні автобусів. Тендерну документацію уже погодили в ЄІБ. Банк планує виділити Львову понад 12 мільйонів євро кредиту на цю закупівлю.

Читайте також:  Він зблизив цивільних людей із армією. Степан Сус про історію відновлення Гарнізонного храму

У Львові на вул. Стрийській, 199 планують збудувати спортивно-розважальний комплекс «Льодова Арена». Він розташовуватиметься на території стадіону «Арена Львів».

Вул. Шімзерів у Львові планують відкрити для проїзду транспорту 9 грудня, у четвер.

Читайте також: Куди полетіти зі Львова. Перелік внутрішніх авіарейсів

На Львівщині збирають кошти для 5-місячного Віталія Головченка із Нового Роздолу. У хлопчика діагностували атрезію жовчних протоків, йому мають провести трансплантацію печінки у Бельгії, у клініці Сент-Люк. Кошти у сумі 150 000 євро потрібно зібрати до 30 грудня. Більше тут.

Поблизу «Арени Львів» планують будівництво нового житлового комплексу. Йдеться про ділянку на вулиці Стрийській, 129, неподалік іподрому та стадіону. Для цього компанії «Арена Хол» та «Лендбуд Арена» ініціюють зміни до детального плану територій та просять дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Читайте також: Де можна покататися на ковзанах у Львові

Tvoemisto.tv дізнавалося, як формуються зарплати лікарів та іншого персоналу львівських медзакладів. Більше – тут.  

Угорський лоукостер Wizz Air зменшує кількість рейсів з України у зимовому розкладі польотів у 2021-2022 роках. Із львівського летовища скасували рейси в Мілан, Неаполь, Рим, Вільнюс, Меммінген, Братиславу та Будапешт.

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!