Викриття колаборантів та масові перейменування вулиць. Головні події дня в Києві

783 0
Дайджест новин за 15 червня.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Викриття колаборантів

Служба безпеки України заблокувала київську ІТ-компанію, яка розробляла програмне забезпечення для окупаційних адміністрацій на Сході України. Мова, зокрема, про постачання ворогу програмного забезпечення для збору комунальних платежів. Серед основних «замовників» послуг були захоплені окупантами підприємства і установи газо- та водопостачання.

Перейменування

У додатку «Київ Цифровий» розпочалось електронне голосування за перейменування вулиць столиці, які носять назви, пов’язані з країною-агресором росією та її союзником білоруссю. Голосування триватиме до 19 червня. 

Крім того, в Києві пропонують перейменувати вулицю Волгоградську, що у Солом’янському районі, на честь загиблого під Ізюмом столичного активіста та розвідника Романа Ратушного. 

Поновлення дорожньої розмітки

У столиці тривають роботи з нанесення дорожньої розмітки. Вони завершені на вул. Хрещатик, вул. Братиславській, Європейській площі, вул. Володимирській, вул. Богатирській, Михайлівській площі, вул. Солом’янській, вул. Богдана Хмельницького, просп. Науки, просп. Валерія Лобановського, Столичному шосе, Наддніпрянському шосе.

Днями має розпочатися нанесення дорожньої розмітки на Харківському шосе, просп. Броварському, вул. Мечникова. Найближчим часом роботи також заплановані на вул. Ревуцького, вул. Курнатовського, вул. Березняківській, вул. Софіївській, вул. Герцена та решті вулично-дорожньої мережі в межах виділених коштів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!