Схема продажу гуманітарки та зміни у роботі громадського транспорту. Головні події дня у Києві

854 0
Дайджест новин за 8 липня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Безпекова ситуація 

Через повномасштабну війну росії проти України в столиці розпочали регулярні заняття з цивільними мешканцями для якісної масової підготовки до захисту і територіальної оборони міста. Сьогодні перші практичні заняття пройшли із керівним складом районних державних адміністрацій.

План занять включає практичні дії і відпрацювання навичок на навчальних місцях. Йдеться про вогневу підготовку; тактичну медицину; інженерну підготовку; забезпечення цивільного захисту населення, дії в умовах радіаційного та хімічного забруднення; вогневу підготовку. 

Викрили схему продажу гуманітарної допомоги

Співробітники поліції Києва задокументували незаконний збут товарів, які призначались як волонтерська допомога для постраждалих від війни українців. Серед вилученого – консерви, крупи, мука, сіль, цукор, соки, води та інші продукти іноземного виробництва. Товари продавали без сертифікатів, а також на них були відсутні штрих-коди і маркування. Правоохоронці з’ясували, що усі продукти харчування отримані від іноземців, котрі таким чином хотіли підтримати українців у містах, які найбільше постраждали від дій російських військових. Однак підозрювані вирішили нажитися на гуманітарній допомозі та продавати її населенню.

Слідчі Оболонського управління поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене у великих розмірах. 

Громадський транспорт

Із 9 по 17 липня ряд трамваїв у столиці змінять схеми низки маршрутів. Зокрема, маршрут трамваю №5. Це пов’язано з ремонтом трамвайної колії біля станції «Троєщина-2». Трамвай курсуватиме від вулиці Сержа Лифаря до станції «Романа Шухевича». Для зручності пасажирів маршруту присвоїли номер 5К.

Також у суботу, 9 липня, через ремонт колій на вулиці Глибочицькій змінять маршрути трамваїв №14 та №18. Із 10:00 до закінчення робіт, орієнтовно до 14:00, рух трамваїв на ділянці від Контрактової площі до вулиці Січових Стрільців буде закрито.

На вулиці Кирилівській триває відновлення пошкоджених ділянок контактної електромережі, які постраждали внаслідок збройної агресії росії проти України. Уже цієї неділі рух тролейбусів вулицею Кирилівською відновиться. Ідеться про маршрути №6, 18, 25, 28, 33. Відновлення цих маршрутів покращить сполучення центру міста зі спальними районами – Куренівкою, Мінським масивом, Виноградарем.

На перетині вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка частково обмежили рух транспорту до 15 липня. На перехресті цих вулиць розпочався поточний ремонт покриття. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!