Високий рівень пожежної небезпеки та нові транспортні обмеження. Головні події дня у Києві

817 0
Дайджест новин за 10 червня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Війна

У разі захоплення Київської області російські окупанти планували створити там окупаційну адміністрацію та організувати псевдореферендум для проголошення місцевої республіки. Усіх жителів хотіли взяти на облік і в обмін на українські документи примусово роздати паспорти СРСР – принаймні на перший час до видачі документів рф. 

Зокрема, СБУ виявила ворожий схрон з бланками паспортів колишнього СРСР. Він був облаштований у покинутому будинку поблизу міста Макарів Бучанського району.

Примітно, що ці бланки були саме українського зразка – від імені УРСР. Причому подібна серія не вироблялася в Україні з 1990 року. Таким чином, усі виявлені бланки були завезені з рф на початку повномасштабної агресії проти нашої держави.

Залізничне сполучення

Чеський перевізник RegioJet 11 червня запускає регулярне залізничне сполучення між Прагою, Львовом та Києвом. Для власників українських паспортів квиток із Праги до Львова коштуватиме 229 крон (9 євро), а до Києва – 639 крон (близько 25 євро).

Транспорт

На вихідних, 11-12 червня, зміниться маршрут руху тролейбусів на вул. Льва Толстого від вул. Василя Липківського до вул. Жилянської. Це пов’язано з будівельними роботами. Тож, з 06:00 11 червня до 23:00 12 червня рух маршрутами буде організовано:

тролейбуси маршруту №3 курсуватимуть від Залізничного масиву до ст. м. «Площа Льва Толстого»;

тролейбуси маршруту №9К курсуватимуть від вул. Кадетський гай до ст. м. «Площа Льва Толстого».

Надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Синоптики попереджають, що в Києві та області у п’ятницю та протягом вихідних переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Причина цього, повідомляють у КМДА, в загрозливому поєднанні високої температури повітря та сухої погоди. 

Електронний запис до ЦНАПів

У додатку «Київ Цифровий» знову можна записатись до Центрів надання адміністративних послуг.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!