Київ

«Я чекаю на тебе…». У Києві пройде виставка малюнків дітей полонених українських захисників

1373 0
На заході виступлять рідні полонених, автори малюнків, представники влади та організатори виставки.

8 квітня на Софійській площі ГО “Вояцький визвіл” разом із Національним музеєм Революції Гідності у межах зустрічі родин полонених і зниклих українців відкриє вуличну виставку малюнків дітей із цих родин. На відкритті виставки виступлять близькі захисників та автори малюнків, а всі учасники напишуть спільну картину. 

Її назву “Я чекаю на тебе…” діти на своїх роботах змінили та конкретизували, додаючи слова “тату”, “мамо”, “братику”, “сестричко”, “дідусю”, адже малювали вони з думкою про найрідніших людей, на яких чекають удома. Мистецька акція, організована родинами бранців країни-агресора, покликана привернути увагу до тих, хто й досі лишається в російському полоні та чекає обміну. За даними ГО “Вояцький Визвіл”, понад 10 000 українських військовослужбовців перебувають у російському полоні.
 
 

«Незабаром буде одне з найсвітліших свят – Великдень, якому радітиме вся Україна. Однак хочемо нагадати, що попереду маємо ще дві великі дати – це день нашої перемоги та день повернення наших полонених – усіх до останнього. Дитячі малюнки, які ми представимо на виставці, – лише маленька краплинка в морі дитячих мрій і надій, наших дій та молитов», – каже голова ГО “Вояцький визвіл” Наталія Єпіфанова.

Повідомляється, що під час відкриття її учасники намалюють спільну картину. На великому аркуші паперу кожен із них матиме змогу щось зобразити й написати або просто поставити відбиток руки. Це буде картина мрії кожного з нас.
 

Захід презентують 8 квітня о 12:00, Софійська площа, Київ. Триватиме виставка до 20 квітня.

Як повідомляли раніше, на артзаводі «Платформа» триває виставка ілюстрацій котів-захисників.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!