Як і кому у Львові виплачуватимуть 50 тисяч гривень за контракт із ДШВ чи морською піхотою

776 0
Для отримання допомоги воїн має звернутися до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
Умовне фото

Умовне фото

Одноразову виплату в розмірі 50 тисяч гривень з міського бюджету виплачуватимуть тим, хто перебуває на військовому обліку на території Львівської громади та підписав контракт з військовими частинами десантно-штурмових військ та військово-морських сил ЗСУ. Йдеться як про перші, так і повторні контракти. Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконкому 1 березня.

Допомогу зможе отримати кожен, хто підписав контракт з цими військовими частинами, та є мешканцем Львівської міської територіальної громади, у томі числі внутрішньо переміщені люди, які є на військовому обліку на території громади.

Для отримання допомоги воїн має звернутися до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, і вже опісля комісар центру подаватиме клопотання та відповідний пакет документів про виплату до Львівської міської ради.

«Воїнам не потрібно звертатися в соцзахист – всі документи будуть подавати центри комплектування. Воїн має лише сказати керівникові, що має намір підписати контракт з відповідними частинами, і вже тоді військовий комісар подає до нас клопотання про виплату з пакетом документів. Серед документів, які потрібно подати, це заява, копія паспорта, копія контракту і рахунок, відкритий у банку», – каже Олексій Неділя, в. о. керівника управління соціального захисту Львівської міської ради.

Читайте також: Чим корисний рекрутинг та як обрати місце, де хочете воювати

Посадовець наголосив, що йдеться не лише про підписання першого контракту, а й повторного.

«Є, наприклад, військові, які підписали контракт у 2019 році, ще до початку повномасштабного вторгнення. І в них контракт закінчується, умовно, цього року. І якщо вони вирішать продовжити контракт з відповідними бойовими частинами, то теж будуть мати право на таку виплату», – зауважив Олексій Неділя.

Порядок, а також перелік документів, які потрібні для отримання допомоги, у прикріпленні нижче.

Нагадаємо, Львів виплатить кожному, хто підпише контракт із військовими частинами Десантно-Штурмових військ та морською піхотою, 50 тисяч гривень. Прохання допомогти з додатковою мотивацією від міста для тих, хто підпише контракт саме з цими родами військ, міськрада отримала від військових. За їхніми словами, саме ці війська мають одну з найбільших потреб в доукомплектуванні на цей час.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!