Які цьогоріч найпопулярніші спеціальності Львівського медуніверситету

11289 0
В університеті також є група для студентів, які хочуть здобувати освіту на контракті англійською мовою.
Фото умовне/ЛНМУ ІМ. ДАНИЛА ГАЛИЦЬКОГО

Фото умовне/ЛНМУ ІМ. ДАНИЛА ГАЛИЦЬКОГО

Цьогоріч у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького набрали достатню кількість вступників за усіма формами та рівнями підготовки. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив секретар Приймальної комісії університету Юрій Кузьмінов.

Близько 91% вступників пройшли на місця державного замовлення. Інші 10% — це показник, що свідчить про те, що вступники обирають навчання за кошти фізичних чи юридичних осіб, або виїжджають навчатися за кордон. Відтак, на державне замовлення за спеціальністю «медицина» вступили 365 осіб, на «стоматологію» — 4 особи, на «педіатрію» — 33 особи, на «фармацію» — 49 осіб. 

Цього року найпопулярнішими спеціальностями для абітурієнтів були «медицина» та «стоматологія». Відтак, на контракт за цими спеціальностями вступили 155 та 65 осіб відповідно.

Читайте також: Що чекає на Львівський медуніверситет. Інтерв'ю з новим ректором

«Особливістю вступної компанії було те, що вступників із Польщі у правах прирівняли до вступників із України. У нас навіть була одна полячка, яка вступила на державне місце. Аналогічною є ситуація на контракті, де громадяни Польщі навчаються англійськогою мовою. Підтримка поляків була рішенням президента України. Для іноземців вступна кампанія розпочалася 15 серпня та завершиться 15 грудня», — пояснив Юрій Кузьмінов.

В університеті також є група для студентів, які хочуть здобувати освіту на контракті англійською мовою. Відтак, понад 80% дисциплін викладають англійською, що дає можливість вільно читати протоколи лікування європейських країн, американські протоколи тощо. 

Зазначимо, що у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького планують відкрити нові спеціальності для вивчення.

Нагадаємо, що цьогоріч абітурієнти подавали заяви у заклади вищої освіти з 19 по 31 липня. Tvoemisto.tv склало рейтинг університетів у Львові, куди подавали найбільше заяв і на які спеціальності за посиланням.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!