Лише на 23% перехресть у Львові повітря не забруднене. Що робить місто, щоб це покращити

817 0
Впродовж другого кварталу 2023 року перевищення показників забруднення повітря немає лише на 7 перехрестях із 30 обстежених.
ілюстративне фото: Автолюбитель

ілюстративне фото: Автолюбитель

У Львові щокварталу проводять спостереження за якістю повітря у місті. Відтак, впродовж другого кварталу 2023 року перевищення показників забруднення повітря немає лише на 7 перехрестях із 30 обстежених. Про це повідомили у Львівській ОВА.

«Близько 70-80% забруднення повітря міста йде від пересувних джерел, тобто від транспорту. Важливо, що у Львові почали покращувати транспортну схему, щоб зменшити кількість заторів, оскільки найбільша кількість викидів утворюється під час зупинки та старту автомобіля. Тому ті перехрестя, де зазвичай утворюються затори, є найбільш забрудненими в місті», – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів ЛОВА Оксана Війтик у коментарі Tvoemisto.tv.

За її словами, у Львові протягом останніх років також акцентують увагу на розвитку громадського транспорту. Зокрема, закуповують багато електричного транспорту, прокладають трамвайні лінії для того, щоб прибрати з вулиць міста старі автобуси, які спричиняють викиди. 

Читайте також: Львову бракує зеленого каркаса. Що не так з повітрям у місті та як це змінити

«Навіть візуально помітно якими є викиди із труби старого автобуса, електричний транспорт такого не робить. Зараз також анонсують прокладання трамвая до вулиці Миколайчука, нові тролейбусні лінії. Крім того, щороку місто закуповує нові автобуси, зокрема й електрони. Заміна рухомого складу є суттєвим внеском у зменшенні кількості викидів у місті. Ще важливо, щоб у Львові з'явилися перехоплюючі паркінги», – підкреслила Оксана Війтик.

Директорка департаменту екології та природних ресурсів додала, що у Львові покращують якість повітря також за допомогою збільшення кількості зелених насаджень.

«Протягом останніх років почали набагато більше дерев висаджувати. Зокрема, на вулиці Городоцькій, у центрі міста, вздовж проспекту Чорновола. Навіть на місцях, де не можна висадити дерева, їх встановлюють у кадиках. Цьому приділяють велику увагу. Звичайно, нові висаджені дерева ще не досягли своєї висоти, але варто розуміти, що дерево, як і людина, має свій граничний вік. Для того, щоб не було нещасних випадків під час буревіїв, дерева потрібно оновлювати», – пояснила Оксана Війтик.

Нагадаємо, на якість повітря у Львові, зокрема, впливає недостатня кількість зелених насаджень та вирубування великої кількості дерев упродовж останніх кількох років. Таке пояснення дав еколог, детальніше прочитати можна за посиланням.

Ірина Давосир 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!