Якою буде субсидія на опалювальний сезон та росіяни готують новий ракетний удар. Підсумки доби

1127 0
Нині 13 листопада та 263 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 14:26, відбій – о 15:55. Була небезпека запуску ракет зі стратегічної авіації з білорусі.

Ситуація на фронті. Сили оборони звільнили вже понад 60 населених пунктів Херсонщини, водночас окупанти перед відступом з Херсона знищили всю критичну інфраструктуру міста.

Як заявив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні, поліція почала стабілізаційні заходи. Окрім того, на звільненій території Херсонщини вже вилучено майже 2 тисячі вибухонебезпечних предметів – мін, розтяжок, боєприпасів, які не розірвалися.

Як йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), приватна військова компанія «вагнер», якою керує так званий «кухар путіна» – євген пригожин, і надалі формує військові структури в Бєлгородській і Курській областях, незважаючи на відсутність загрози наземного вторгнення українських військ на територію росії.

Окрім того, геолокаційні супутникові знімки вказують на те, що російські війська підготували першу і другу лінії оборони на південь від річки Дніпро і, ймовірно, продовжать укріплювати позиції на лівому березі в найближчі дні.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки окупантів на Стельмахівку і Новоселівське Луганської області та Торське, Бахмут, Білогорівку, Спірне, Торецьк, Красногорівку, Первомайське, Мар’їнку, Новомихайлівку і Павлівку – Донецької.

Підтверджено ураження Силами оборони зосередження окупантів у Дніпрянах Херсонської області – по будівлі, де перебувало до 500 окупантів, завдано високоточного удару. За його результатами до Таврійська вивезли дві вантажівки загиблих загарбників. У шпиталь доправлено 56 важкопоранених, з яких померло ще 16 осіб.

Акцент дня: росія може готувати новий масований ракетний удар по Україні, – Юрій Ігнат.

Це може статися під час саміту G20, який відбудеться 15-16 листопада: «Насуваються події, саміт «двадцятки». Вони вкрай люблять на такі дні проводити якісь провокації».

За словами Ігната, окупанти й надалі продовжують накопичувати зброю, в тому числі й ракети, однак вони вже значно вичерпали свої запаси.

Ключові події:

1. Кабмін визначив розмір субсидії на опалювальний сезон. В середньому він складе близько 1 800 грн на місяць, її від держави отримають близько 2,5 млн українців. Очікується, що кількість одержувачів субсидії зросте наступними місяцями, адже люди продовжують звертатися по допомогу.

Податися на оформлення субсидії можуть не лише пенсіонери, багатодітні сім’ї, люди з інвалідністю чи інші пільговики, а й всі, хто має низький дохід і не має можливості повністю сплачувати за комунальні послуги. Кожен пакет документів, поданих для призначення субсидії на оплату за житлово-комунальні послуги, вивчають окремо. Тому й сума державної допомоги за кожним зверненням є іншою. Субсидію нараховують за наступною схемою: від встановленої суми за житлово-комунальні послуги у межах закріплених норм віднімають суму обов’язкового платежу. На розмір субсидії впливають доходи й кількість людей, які зареєстровані чи проживають у домогосподарстві;

2. У Польщі змінять закон про допомогу українським біженцям. Що відомо. Уряд країни заморозить соціальні виплати тим людям, які не перебувають на території Польщі щодня. Правки хочуть внести до кінця листопада 2022 року;

3. Українців закликають під час вимкнення світла бути обережними з газом, приладами та свічками. Одразу після відключення світла варто вимкнути і витягти з розетки енергомісткі прилади;

4. У Львові студенти Академії друкарства вийшли на акцію протесту. Через заяви Міністерства освіти про приєднання академії до Львівського національного університету ім. Івана Франка;

5. На Львівщині тимчасово змінили розклад руху приміських потягів. Пасажирів просять урахувати тимчасові зміни під час планування подорожей.

Актуальний розклад руху можна побачити тут.

Історія Львова: Тут були великі болота, де полювали на качок. Історія однієї вулиці у центрі Львові. Цікава історія вулиці, яка спочатку була заміською дорогою, що вела від мурів міста до фільварку заможного міщанина.

На цю ж тему: На площі Ринок відреставрували фасад кам’яниці. Фото до і після. Тут виконали весь комплекс реставраційно-ремонтних робіт.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!