Розмова з Марією Бурмакою та нові деталі у справі захоплення у Львові геріатричного пансіонату. Підсумки доби

805 0
Нині 26 квітня та 796 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: Vежа

Фото: Vежа

Акцент дня: Нові деталі у справі щодо захоплення Львівського геріатричного пансіонату. Що відомо. На його території зареєстрована будівля площею 56,8 кв.м., існування якої ставлять під сумнів прокуратура, поліція та Львівська міська рада. Її передали в іпотеку ТОВ «Агератум плюс», засновником і керівником якого є львів’янин Роман Яріш. Він є партнером депутатів міської ради Олексія Різника та покійного Юрія Ломаги у ТОВ «Єврокомісар».

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 114 бойових зіткнень, з них 30 та 26 на Авдіївському та Бахмутському напрямках. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 9 районах зосередження особового складу противника, по 2 його пунктах управління та 3 – по зенітно-ракетних комплексах. Уражено один ворожий пункт управління.

Читайте також:  Зеленський провів Ставку. Про що говорили. Обговорили питання забезпечення захисту інфраструктурних об’єктів, ситуацію на фронті та укладення контрактів на виробництво зброї в Україні.

Та: Я проти «війни» з українцями, які вимушено поїхали. Журналіст та військовий Петро Шуклінов пояснює, яке його ставлення до українців, які поїхали з країни.

Тема дня: Марія Бурмака: претендую на зовсім інше місце, аніж ті люди, які швидко «перевзулися». Як це – перебувати 35 років в українській культурі і творити її; чому батько вирішив, що сім’я буде українською; як Манечка стала Марійкою; чому доводиться поводитися так, щоб ніхто не зміг образити; як вдалося привезти з москви синьо-жовтий прапор, який занесли у Верховну Раду під час проголошення незалежності України; про шоу-бізнес, «Територію А» і те, чому її пісень там ніколи не було; чому не варто говорити про «перевзуванців» і чому бізнес має переходити на українську; про втрату брата, допомогу військовим і те, чому матеріальне для неї не головне, «Твоє місто» розповіла Марія Бурмака.

Читайте також: У Львові радянську мозаїку закрили банером. Чи планують її зберегти. Погоджено її демонтаж з фасаду будівлі за умови перенесення її до музею для експонування.

Ключові події:

1. Міністр зі Львівщини, якого підозрюють у незаконному заволодінні землями, подав у відставку. Заяву розглянуть на одному з найближчих пленарних засідань ВРУ.

Читайте також: Керівництво державної шахти на Львівщині підозрюють у торгівлі людьми. «Двоє працівників однієї з шахт «Львіввугілля», які перебувають на посадах підземних електрослюсарів, безпідставно отримували заробітну плату не перебуваючи на робочих місцях. Натомість вони будували дачу своєму керівництву»;

2. Рейтинг громад Львівської області, які сплачують найбільше податків. Рейтинг очолила Сокільницька, Славська та Мурованська ОТГ. Натомість Львівська громада посіла четверте місце.

Читайте також: Кабмін вніс готель «Україна» в Києві до переліку великої приватизації. Його оцінили в 1,039 мільярда гривень.

Та: Школу-довгобуд на Львівщині продали за 594 тис. грн. Наразі фермерське господарство «Агро-дар Еко» єдине, яке зголосилось на купівлю, проте договір все ще не укладено;

3. На Львівщині схвалили генеральні плани трьох населених пунктів. Йдеться про два села Львівського району та одне – Самбірського.

Читайте також: Рух шляхопроводом на проспекті Бандери в Києві обмежать більш ніж на місяць. Обмеження руху пов’язане з обслуговуванням деформаційних швів.

Та: У Львові за пів мільйона хочуть збудувати доріжку у Шевченківському гаю. Йдеться про нову доступну експозиційну доріжку біля музею;

4. В Києві вирішили засіяти майже 40 зелених зон луками і відмовитись від косіння. Цього року у місті продовжать впроваджувати європейські практики захисту біорізноманіття.

Читайте також: У Львові планують зрізати майже 200 дерев на території історико-культурного комплексу. Комісія встановила, що стан багатьох дерев на «Цитаделі» катастрофічний.

Та: Замість дерев у декоративних ящиках на площі Ринок висадять кущі. Роботи проведуть за спонсорські кошти;

5. Богослужіння на Вербну неділю у Львові. Розклад. Цього року вона припадає на 28 квітня.

Читайте також: У Лондоні виконали твори львівських композиторів. Усі зібрані кошти спрямують на допомогу українським дітям-сиротам.

Та: У Львові відбудуться ярмарки до дня міста. Перелік локацій та графік. Збиратимуть кошти для закупівлі FPV-дронів.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!