Яким буде навчальний рік у Львові та коли поїде трамвай на Миколайчука. Підсумки доби

1014 0
Нині 23 серпня та 546 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: Микита Печеник, ІА «Дивись.info»

Фото ілюстративне: Микита Печеник, ІА «Дивись.info»

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 12:54, відбій 13:23. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось понад 30 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдала 14 ударів по районам зосередження противника та 2 – по його ЗРК. Уражено 2 склади боєприпасів, пункт управління, артилерійський засіб на вогневій позиції та важку вогнеметну систему ТОС-1А ворога.

Уночі рф завдала чергового удару іранськими ударними БпЛА «Shahed-136/131» по Україні. Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: В Україні створили медичні комісії для звільнення полонених.  Згідно з Женевськими конвенціями, у комісію залучається троє лікарів: один лікар від країни, яка утримує військовополонених, і двоє лікарів від нейтральних країн.

Та: На Львівщині створять новий пожежно-рятувальний підрозділ. Він працюватиме у цілодобовому режимі та постійній готовності до виконання завдань.

Акцент дня: Гіперактивних дітей більшає. Чи беруть їх у звичайні школи? Майже у 100 зі 127 львівських шкіл цього року було організоване інклюзивне навчання. Психологи та освітяни кажуть, що відсоток таких дітей порівняно з десятьма попередніми роками зріс утричі. І якщо раніше діти із аутизмом, порушеннями інтелектуального розвитку, мовлення, зору, слуху, опорно-рухового апарату вчилися лише в спеціалізованих закладах, то тепер можуть навчатися й у звичайних школах на інклюзивній формі. Однак іноді школи відмовляють таким дітям у навчанні… Тvoemisto.tv дізналося, які труднощі можуть виникнути у батьків, діти яких мають особливі освітні потреби, чи мають право в школі відмовити дитині з інклюзією у навчанні та що в таких випадках робити батькам.

Ключові події:

1. Уроки без телефонів, їдальні з терміналами. Яким буде новий навчальний рік у Львові. «Кожен навчальний заклад вирішуватиме, який формат програми застосувати. Але ми наполягаємо, щоб молодша школа вчилася офлайн. Рішення про зміни в програмі старшокласників приймає кожен заклад окремо. Це залежить від можливостей забезпечити сховищем наявну кількість учнів», – зазначив керівник управління освіти міста Андрій Закалюк.

На цю ж тему: У Львові для дітей з інвалідністю створили унікальний парк розваг. Фото, відео. Його за власний кошт – близько 60 тисяч доларів створило подружжя американців;

2.Тарифи на газ не змінюватимуть до кінця нового опалювального сезону. Уряд продовжив дію ПСО (покладання спеціальних зобов'язань) на ринку природного газу до середини квітня 2024 року. До кінця опалювального сезону ціна залишиться фіксованою.

Читайте також: Адвокат коригувальника обстрілу Яворівського полігону вийшов із СІЗО. Він вніс заставу у розмірі понад 200 тисяч гривень.

Та: Як виглядатиме муніципальний тир у Львові. Візуалізація. Відкрити його планують у 2024;

3. На кордоні з ЄС планують створити ще 9 автомобільних пунктів пропуску. «Наразі на кордоні з ЄС функціонує 21 автомобільний пункт пропуску. Три з них відкриті під час повномасштабної війни. У планах – створення ще дев’яти та модернізація тринадцяти», – зазначив прем’єр Денис Шмигаль.

Читайте також: Бригади зі Львівщини відновлюють зруйновані росіянами будинки на Херсонщині. Дві бригади зі Сокальщини замінюють пошкоджені вибухами ворожих ракет вікна та покрівлі приватних будинків у селі Нова Зоря.

Та: У Львові виділили близько 6 млн гривень на ремонт будинків на Стрийській та балкону на Грінченка. Таке рішення прийняв виконавчий комітет;

4. Чи прокладуть цьогоріч трамвайну колію на Миколайчука у Львові та хто це профінансує. Цьогоріч у Львові розпочали розробку проєкту реконструкції вулиці довжиною 350 м. Це ділянка від перехрестя Мазепи-Миколайчука до в’їзду в лікарню. Головне завдання цього проєкту – зробити достатню кількість заїздів та виїздів до лікарні і реабілітаційного центру. Проте у межах пропонованого розширення ні цього року, ні наступного не передбачається класти трамвайну колію. Це передбачено на наступних стадіях реалізації проєкту, коли колію буде з чим з’єднати.

Читайте також:  Нині у Львові низка вулиць залишиться без води. Перелік адрес. Будуть проводитися ремонтні роботи;

5. Львівська «Домівка врятованих тварин» запустила благодійну ініціативу. Як долучитися. «Оскільки переважно усі наші підопічні їдять кавуни, ми зараз намагаємось як найбільше їх купувати. І ось ми подумали над тим, що ви нам у цьому можете допомогти. Все дуже просто, потрібно купити кавуна або кілька і привезти його до нашого центру», – пояснили у організації.

Читайте також: Львів’ян запрошують на екскурсію перейменованими вулицями. Як долучитися. Екскурсія безкоштовна, однак потрібно попередньо зареєструватися за посиланням

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!