Київ

Забудовник повісив на садибу Зеленських плакат про те, що він нібито не має цінності

606 0
На місці садиби хочуть побудувати ЖК «Turgenev»

Забудовник повісив на фасаді  садиби Зеленських на вул. Кониського, 22 1890 р. плакат, про нецінність і неісторичність цієї будівлі. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

«Будинок не має історичної та культурної цінності…. активісти маючи на меті зберегти історичний центр міста не враховують той факт, що далеко не кожна будівля є культурною спадщиною… кожне необґрунтоване твердження з боку активістів ставить під загрозу репутацію забудовника, рішучість інвесторів, та довіру до владних органів», - цитує напис на плакаті Перов.

Активіст нагадав, що Київська міська прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження та руйнування садиби, а на саму ділянку — накладено арешт. Попри це, забудовник намагається домогтися зносу будівлі через суд.

Поруч із будинком Зеленських у 2017 році збудували клубний будинок «Turgenev». Для того, аби продовжити будівництво, у 2018 році садибу спробували знести, але після громадського розголосу демонтаж зупинили.

Замовником першого будинку є фірма «Т-Інвест», а генеральним підрядником – компанія «БУДСЕРВІС 2».

За інформацією аналітичної платформи YouControl, «Т-Інвест» була зареєстрована більше п’яти років тому спочатку у Києві, а потім змінила місце реєстрації на Чоп у Закарпатській області. Засновниками компанії є представники з окупованого Донецьку: Володимир Заруба та Валерій Квасов.

Коли ЖК «Turgenev» активно будували, то його директором був Віктор Троянчук. Він і зараз є директором фірми з купівлі та продажу нерухомості «ТУРГЕНЄВ БІЛД». Цю компанію зареєстрували у червні 2020 року, і, як повідомляє YouControl, вона входить до кола інтересів Миколи Негрича та Михайла Голиці.

Нагадаємо, що Михайло Голиця – це колишній голова правління ПАТ «ХК «Київміськбуд», екс-депутат Київської міської ради. Також він співвласник компанії «Геос Девелопмент». Микола Негрич - депутат Київської міської ради 7-8 скликань та зять Голиці.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!