Заступника директора Львівського онкоцентру, який виписував собі премії, оштрафували на 3,4 тис грн

2859 0
Таким чином чоловік незаконно виписав собі та дружині 35 тис. гривень.
Фото: DailyLviv

Фото: DailyLviv

Сихівський районний суд Львова опублікував постанову, у якій йдеться про заступника директора КНП ЛОР «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр» Ореста Триля, який всупереч закону виписував собі та дружині премії. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Згідно з постановою суду, чоловік 16 червня 2022 року підписав наказ «Про преміювання працівників», яким встановив собі та своїй дружині виплату премії у розмірі 25 тис. та 10 тис., відповідно. 

У суді він свою вину заперечував, зазначивши, що преміювання здійснювалося з додержанням загального порядку за поданням профкому та рішення комісії з питань преміювання. Також додав, що попереджував в телефонному режимі спеціальну комісію про конфлікт інтересів. Проте опитаний під час судового засідання свідок повідомив, що Орест Триль не вказував такої інформації ні в усній, ні в письмовій формі. 

Читайте також: Керівника львівської онколікарні внесли в реєстр корупціонерів

Дослідивши усі матеріали справи, суд визнав винним Ореста Триля за ч.1 ст.172-7, ч.2 ст.172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) та призначив йому покарання у вигляді штрафу розміром 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3400 гривень). 

Нагадаємо, що Сихівський районний суд м. Львова оштрафував виконуючого обов’язки генерального директора КНП ЛОР «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр» та депутата Львівської ОВА Ігора Ковальчука за неодноразове виписування собі та доньці премій.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!