Завтра львів’‎яни зможуть проголосувати за нові назви вулиць

1735 0
Кожен охочий зможе обрати і підтримати один з варіантів.
ФОТО: ІВАН СТАНІСЛАВСЬКИЙ/ТВОЄ МІСТО

ФОТО: ІВАН СТАНІСЛАВСЬКИЙ/ТВОЄ МІСТО

Завтра, 25 липня, на сайті Львівської міської ради з‘явиться можливість проголосувати за нові пропозиції по наступних 25 вулицях, які перейменують в межах деколонізації топоніміки у Львові. Про це повідомив заступник міського голови Андрій Москаленко. 

«Кожен охочий зможе обрати і підтримати один з варіантів. Варіант, який переможе у голосуванні, матиме один додатковий голос під час обрання переможця на засіданні робочої групи», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Гузара, Руфа і Чорнобаївська. У Львові підтримали нові назви для першої частини вулиць

Нагадаємо, у Львові просять перейменувати вулицю Олександра Герцена, названу на честь російського письменника. Вона сполучає вулицю Івана Франка та проспект Тараса Шевченка. Львівський екскурсовод Петро Радковець розповідає про історію цієї вулиці, чим вона відома і якою вона була колись. Детальніше читайте тут. 

Додамо, що у Львові обрали назви для першої частини вулиць, що підлягають перейменуванню. На пленарному засіданні депутати Львівської міської ради підтримали наступні пропозиції для нових назв вулиць, що підлягають перейменування в межах деколонізації топоніміки вулиць. Зокрема, у Львові з'явиться вулиця Юрія Руфа, Любомира Гузара, Гостомельська, Херсонська тощо. Повний перелік першої частини читайте тут

Загалом, у Львівській територіальній громаді дерусифікують 53 вулиці, названих на честь російських діячів чи мають назви, що асоціюються з російською імперією та росією, чи радянською пропагандою. Які ще вулиці перейменують у Львові, Винниках та Рудному можна переглянути тут. 

Tvoemisto.tv також з’ясувало, коли зміни з перейменувань зможуть реалізувати та як це вплине на мешканців міста.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!