Збита ворожа ракета в області та патріотичні квітники. Головні події дня у Києві

1041 0
Дайджест новин за 3 червня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Безпекова ситуація 

Київ залишається пріоритетною ціллю для захоплення російськими військами. Про це заявляє начальник штабу Київської міської військової адміністрації Сергій Корнійчук.

«Тому ми стежимо за діями противника і повинні зробити все, щоб цього не повторити та підготувати місто до можливої оборони, за необхідності дати гідну відсіч противнику», – запевняє він. 

Крім того, поліція Київської області повідомила, що ввечері 1 червня на Обухівщині збили ворожу ракету, спрацювало ППО. За словами правоохоронців, внаслідок вибуху постраждалих та руйнувань немає. Лише на деякий час в декількох населених пунктах було відсутнє світло. 

Також у місті посилять контроль за дотриманням комендантської години. За словами першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, зокрема, це стосується роботи розважальних закладів та закладів громадського харчування під час комендантської години.

Правопорушення

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт за підозрою директора департаменту комунальної власності Києва, його першого заступника, а також директора КП «Київкінофільм» у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки: збитки на суму понад 22 млн грн у вигляді недоотриманих щомісячних орендних платежів.

Крім того, Служба безпеки України затримала в столиці інтернет-агітатора, який розповсюджував фейкові антиукраїнські відео та дописи. 

Боротьба з наслідками російських обстрілів

У Києві розпочали реконструкцію житлових будинків, які постраждали внаслідок обстрілів російських військ. Роботи заплановано завершити ближче до середини осені, аби містяни до початку опалювального сезону повернулися у свої домівки. На ці потреби з бюджету столиці виділили майже 600 млн грн, з державного – 200 млн грн.

Відновлення медичних закладів 

У Макарові Київської області Міністерство охорони здоров’я України разом із партнерами розпочинає відновлення амбулаторії, яку вщент зруйнував снаряд російських окупантів.

Транспорт 

«Укрзалізниця» з 8 червня призначає два регіональних поїзди, які сполучатимуть Київ та Житомир. Час у дорозі становитиме менше 3 годин через те, що не буде проміжних зупинок. Поїзд №759/760 Київ – Житомир відправлятиметься з Києва щоденно о 6:55 і прибуватиме до Житомира о 9:43. З Житомира поїзд виїжджатиме о 12:06, прибуття до Києва – о 14:51. Поїзд №775/776 Київ – Житомир відправлятиметься з Києва щоденно о 14:33, прибуватиме в Житомир о 17:15. З Житомира поїзд відходитиме о 18:38 і прибуватиме до Києва о 21:50. 

Подовження часу продажу алкоголю

із 2 червня у Києві дозволили продаж алкоголю у магазинах із 11:00 по 19:00. Це на три години довше, ніж було раніше. 

Благоустрій 

У Солом’янському районі створили квіткову композицію «Київська Мадонна в метро». Розташована вона в межах транспортної розв’язки на вулиці Гетьмана. 

Загалом у різних частинах міста поступово з’являються патріотичні квітники. Так, на площі біля Деснянської районної державної адміністрації відкрили квітник, на якому зображений найбільший та найпотужніший у світі український транспортний літак «Мрія», знищений наприкінці лютого російськими окупантами. А у Дніпровському районі міста з’явилась квіткова композиція у вигляді знаменитої марки з зображенням українського військового на фоні російського корабля біля станції метро «Лівобережна».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!