Зеленський призначив тимчасового виконувача обов’язків голови СБУ

1522 0
Малюк був першим заступником голови СБУ.
Фото: censor.net

Фото: censor.net

Президент Володимир Зеленський призначив тимчасовим виконувачем обов’язків голови Служби безпеки України Василя Малюка, який займав посаду першого заступника Івана Баканова. Про це йдеться у відповідному указі від 18 липня 2022 року, опублікованому на сайті глави держави.

«Першому заступнику голови Служби безпеки України Малюку Василю Васильовичу тимчасово виконувати обов’язки голови Служби безпеки України», – йдеться в документі.

Нагадаємо, 17 липня Зеленський відсторонив генпрокурорку Ірину Венедіктову та усунув від посади главу СБУ Івана Баканова. Відразу за іншим указом, виконання цих обов'язків поклали на заступника генпрокурора Олексія Симоненка.

Зазначимо, як пише LB.ua, Василь Васильович Малюк – бригадний генерал, з березня 2022 року – перший заступник голови СБУ. До цього з 16 лютого був заступником міністра внутрішніх справ, а ще до того, з березня 2020 по липень 2021 – начальник ГУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

Малюк – уродженець м. Коростишів. У 2005 році здобу освіту в Національній академії наук СБУ за фахом «правознавство».

З 2001 року почав військову службі в органах держбезпеки. Працював у регіональних управліннях СБУ на посадах від оперуповноваженого до заступника начальника управління – начальника відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю. З січня 2020 перейшов до центрального управління СБУ.

Нагороджений відзнакою президента «За участь в Антитерористичній організації». 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!