Київ

Жінка, яка загинула під час нічної атаки на Київ, вийшла на балкон подивитись, як збивають дрони

1004 0
Мер закликав киян не нехтувати власною безпекою і не ігнорувати сигналів тривоги.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Вночі в будинку в Голосіївському районі загинула жінка, яка вийшла на балкон подивитися, як збивають дрони. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Міський голова розказав, що пошуково-рятувальні роботи у будинку завершені. КАРС почав розбирати аварійні елементи будинку. З двору вивозять пошкоджені автівки мешканців.

Вночі з пошкодженого будинку евакуювали 20 мешканців. Одна людина загинула, чотири травмовані.

«Комісія вже оглядає ступінь пошкоджень, аби якнайшвидше приступити до робіт з відновлення будинку», - зазначив Кличко.

Кличко закликав киян не нехтувати власною безпекою і не ігнорувати сигналів тривоги.

«І не виходьте на балкони та вулиці спостерігати за тим, як працює ППО. Бо вночі в будинку в Голосіївському районі загинула жінка, яка вийшла на балкон подивитися, як збивають дрони», - сказав він.

Загалом, внаслідок нічної атаки, одна людина загинула. 11 постраждали. З них: 6 людей отримали медичну допомогу амбулаторно, 5 - госпіталізували. Наразі в лікарнях міста перебувають 3 особи.

Радіо Свобода опублікувало відео розмови двох дітей, яких евакуювали з пожежі. На кадрах видно, що діти стоять біля свого пошкодженого будинку. Навколо купа людей, а брат із сестрою ногами перебирають каміння з піском.

«Як ми взагалі вижили там?» - запитує 6-річний Марко. «Не знаю», - відповідає йому 8-річна Аліса.

Нагадаємо, в ніч проти 30 травня росіяни атакували Київ і столичний регіон іранськими ударними дорогами  Shahed. Загалом у Києві та області було збито 29 дронів. Падіння уламків спричинило пожежі у кількох районах міста.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!