Новини
  • Завтра знову обговорюватимуть майбутнє кінотеатру «Львів» Завтра знову обговорюватимуть майбутнє кінотеатру «Львів» Завтра, 19 травня, усіх небайдужих запрошують прийти та висловити свою позицію щодо концепції майбутнього розвитку кінотеатру «Львів».
  • Українці підтримають кримських татар твіттер-штормом Українці підтримають кримських татар твіттер-штормом Сьогодні, 18 травня, у річницю депортації кримськотатарського народу з Криму з 10:00 до 19:00 у Twitter пройде акція на підтримку кримських татар.
  • В Україні проведуть референдуми щодо перейменування міст В Україні проведуть референдуми щодо перейменування міст Питання перейменування міст можуть вирішити на референдумах. Про це під час спілкування з журналістами в меморіальному комплексі «Биківня» заявив віце-прем'єр-міністр, міністр культури України В'ячеслав Кириленко.
  • Волонтери кличуть львів’ян на благодійний концерт Волонтери кличуть львів’ян на благодійний концерт Активісти ініціативи «Допоможи фронту» запрошують львів’ян завтра, 16 травня, насолодитися концертом та водночас допомогти українським військовим на Сході.
  • Львівська залізниця використовуватиме енергію сонця Львівська залізниця використовуватиме енергію сонця У 2015 році Укрзалізниця запроваджуватиме проект енергоощадності, котрий передбачає встановлення сонячних колекторів.
  • Будувати платну дорогу Львів-Краковець хочуть чотири компанії Будувати платну дорогу Львів-Краковець хочуть чотири компанії Міністерство інфраструктури України починає будівництво концесійних доріг. Розпорядження про оголошення тендеру на будівництво першої в Україні платної дороги «Львів – Краковець» було погоджено ще 31 березня. Нині потенційний інтерес до цього проекту проявили чотири іноземні компанії.
  • Марк Цукерберг дав відповідь на запитання українців Марк Цукерберг дав відповідь на запитання українців Розробник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг відповів на запитання українців та пообіцяв розглянути прохання введення української адміністрації Facebook.
  • Тарифні плани тепер змінюватимуть лише за згодою абонента Тарифні плани тепер змінюватимуть лише за згодою абонента Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, заборонила мобільним операторам змінювати тарифні плани при реєстрації абонентів без їх згоди.
  • Облаштування дворика Ратуші та розробка системи паркування у Львові. Як долучитися Облаштування дворика Ратуші та розробка системи паркування у Львові. Як долучитися У Львові шукають людей, які могли б долучитися до архітектурного оновлення міста.
  • Історія трьох пластикових пляшок, або нащо сортувати сміття Історія трьох пластикових пляшок, або нащо сортувати сміття Наше суспільство лише напрацьовує звичку сортувати сміття та переробляти пластик на сировину. Тvoemisto.tv пропонує вам переглянути відеоролик, який доступно розповідає, що відбувається з пластиком, який ми викидаємо.
  • У Львові пройде конкурс енергоефективних міні-проектів. Як податись У Львові пройде конкурс енергоефективних міні-проектів. Як податись Львівська міська рада оголосила конкурс енергоефективних міні-проектів у житловому фонді. Переможці зможуть отримати гранти у розмірі від 1 тис до 10 тис євро.
  • Марка Цукенберга просять відкрити український офіс Facebook Марка Цукенберга просять відкрити український офіс Facebook Понад 37 тисяч користувачів Facebook підтримали пропозицію про відкриття представництва компанії в Україні.
  • Верховна Рада хоче заборонити мобільні для бійців АТО Верховна Рада хоче заборонити мобільні для бійців АТО Законопроект про надання командирам військових частин можливості забороняти бійцям АТО користуватись мобільними телефонами пройшов перше читання.
  • Благодійне «Свято Автобуса» у Львові. Програма Благодійне «Свято Автобуса» у Львові. Програма Новий автобус для Центру «Джерело», що опікується неповносправними дітьми, – нагальна та реальна потреба, адже той, що працює тут зараз, в експлуатації уже 29 років та не підлягає ремонту. Придбання нового коштуватиме близько 12000 євро. Відтак, 16 травня у місті організують велике сімейне благочинне Свято Автобуса, відвідувачі якого зможуть не лише гарно провести час та розважитись, а й долучитися до хорошої справи та зробити благодійний внесок у реалізацію мети заходу.
  • Львів’ян запрошують взяти участь у «Битві Проектів» Львів’ян запрошують взяти участь у «Битві Проектів» У четвер, 14 травня, StartupDepot спільно зі STARTUP.UA та компанією innoLab організовують масштабну «Битву Проектів» у Львові. Запрошують ініціаторів проектів, авторів ідей, фаундерів і власників цікавих та проривних проектів. Початок – о 18:00 годині. Сьогодні – останній день реєстрації.
  • Львів’ян закликають передати солдатам кросівки Львів’ян закликають передати солдатам кросівки Цього тижня біля пам'ятника Королю Данилу активісти ініціативи «Допоможи фронту» проводитимуть черговий збір речей для українських військових у зоні АТО.
  • Оголошено передпродаж «маминої книги» про Кузьму. Як замовити? Оголошено передпродаж «маминої книги» про Кузьму. Як замовити? Розпочався передпродаж книги Ольги Кузьменко «Моя дорога птаха. Мамина книжка». 10 гривень із вартості кожного примірника буде виділено в Благодійний фонд Кузьми Скрябіна.
  • У Львові з У Львові з'явиться Польський дім Цього року у Львові розпочнеться будівництво Польського дому, який стане осередком мови, культури, науки та польських традицій. Будинок знаходитиметься за адресою вулиця Шевченка, 3а.
  • Іспанський футбольний клуб може купити «розумні» протези для бійців АТО Іспанський футбольний клуб може купити «розумні» протези для бійців АТО Іспанський футбольний клуб «Атлетико» розглядає можливість профінансувати протезування «розумними» біонічними протезами поранених українських бійців АТО.
  • Як живуть ветерани ІІ Світової у різних країнах. Фото Як живуть ветерани ІІ Світової у різних країнах. Фото Український фотограф Олександр Маслов зробив серію фотографій ветеранів Другої світової війни, які живуть у різних країнах.
  • Українець пропонує новий дизайн залізничних квитків Українець пропонує новий дизайн залізничних квитків Молодий дизайнер сайтів Олександр Зайцев помітив, що квитки на потяг, які пасажири роздруковують в Інтернеті, є незручними для користування. Хлопець вважає, що Укрзалізниці варто змінити дизайн квитків, та пропонує власний варіант.
  • На вихідних Львів патрулювали 50 активістів-самооборонівців На вихідних Львів патрулювали 50 активістів-самооборонівців Усі заходи з нагоди 9 травня пройшли у місті спокійно та без провокацій. Разом із правоохоронцями, на їхнє прохання, Львів патрулювали активісти «Народної Самооборони» Львівщини.
  • Львів’яни влаштували «День перемоги над сміттям» Львів’яни влаштували «День перемоги над сміттям» Учора, 9 травня, небайдужі львів’яни прибирали Скнилівський парк.
  • Про уроки війни від Вакарчука, Макаревича, Хливнюка та інших. Відео Про уроки війни від Вакарчука, Макаревича, Хливнюка та інших. Відео На телеканалах країни проходить соціальна кампанія «Щоб пам’ятали». Про уроки війни говорять лідери думок з різних країн: українські музиканти Святослав Вакарчук, Андрій Хливнюк, польський письменник Януш Вишневський, російський співак та опозиціонер Андрій Макаревич, польський режисер Кшиштоф Зануссі.
  • Львівські пластуни проведуть «Свято Весни». Програма Львівські пластуни проведуть «Свято Весни». Програма У суботу, 9 травня, пластуни Львова відкриють сезон таборів, проводячи «Свято Весни». Про це повідомили організатори заходу.
  • Скільки доведеться заплатити штрафу за номерні знаки "ПТН-ПНХ" Скільки доведеться заплатити штрафу за номерні знаки "ПТН-ПНХ" Вiдтепер на дорогах областi особливо пильно стежать за автiвками, у яких замiсть номерного знака – "ПТН-ПНХ". Такою була вказiвква мiнiстра внутрiшнiх справ.
  • З’явилася брошура-довідник для учасників АТО. Де завантажити З’явилася брошура-довідник для учасників АТО. Де завантажити Інформаційну брошуру випустила Фундація «Відкритий Діалог». Друк став можливий завдяки підтримці Шведського агентства міжнародного розвитку та Української гельсінської спілки з прав людини. Брошура розповсюджується безкоштовна.
  • У Львові створили прототипи роботизованої руки. Відео У Львові створили прототипи роботизованої руки. Відео У Львові презентували три прототипи роботизованої руки, що можуть реагувати на імпульси м’язів та ворушити пальцями.
  • Антикорупційне бюро шукає детективів Антикорупційне бюро шукає детективів Національне антикорупційне бюро оголошує конкурс на посади детективів та керівників підрозділу.
  • «Львівський лицар» за рік зібрав для армії 1,5 мільйона гривень «Львівський лицар» за рік зібрав для армії 1,5 мільйона гривень Волонтери громадської ініціативи «Львівський лицар» щодня збирають кошти для допомоги українським військовим. За майже рік роботи активістам вдалося назбирати понад півтора мільйона гривень.
  • Пенсійна реформа дозволить успадковувати пенсії Пенсійна реформа дозволить успадковувати пенсії Після запровадження пенсійної реформи українці зможуть успадковувати пенсії померлих родичів. Із 2017 року обов’язковому страхуванню в накопичувальній пенсійній системі підлягатимуть громадяни віком до 35 років.
  • Львів’янка терміново потребує донорської крові ІІІ "мінус" Львів’янка терміново потребує донорської крові ІІІ "мінус" 27-річна львів’янка Оксана Кітчак, яка перебуває на п’ятому місяці вагітності, терміново потребує донорської крові рідкісної групи ІІІ "мінус".
  • З’явилася пам’ятна монета, присвячена Перемозі над нацизмом З’явилася пам’ятна монета, присвячена Перемозі над нацизмом Національний банк України вводить в обіг монету, присвячену 70-річчю перемоги над нацизмом в Європі.
  • Як у Львові отримати квартиру  в будинку для ІТ-фахівців? Як у Львові отримати квартиру в будинку для ІТ-фахівців? Львівський IT Кластер запустив незвичайний проект: планування і зведення будинку, квартири в якому зможуть придбати лише ІТ-фахівці. СЕО Кластеру Степан Веселовський розповів Tvoemisto.tv, що треба зробити львівським «айтішникам», аби купити квартиру в цьому будинку.
  • Якою може бути нова форма української армії. Фото Якою може бути нова форма української армії. Фото У Збройних сил України може з'явитися нова форма, а також нова система відмінності військових звань офіцерів і знаків родів військ на беретах елітних підрозділів.
  • Акція «Стежками митрополита Андрея Шептицького». Як долучитися Акція «Стежками митрополита Андрея Шептицького». Як долучитися У середу, 6 травня, з 14:00 до 17:00 в другій частині Митрополичих садів Святоюрської гори пройде акція, приурочена до святкування року митрополита Андрея Шептицького.
  • У неділю у Львові дітей возитимуть оновленою залізницею У неділю у Львові дітей возитимуть оновленою залізницею У неділю, 10 травня, о 11:00 Львівська дитяча залізниця у Стрийському парку вже у шістдесят четвертий раз відкриває сезон для маленьких пасажирів. Покататися на потязі «Вітерець» можна буде безкоштовно. ®
  • У День Героїв львівські волонтери створять живий ланцюг. Як долучитися У День Героїв львівські волонтери створять живий ланцюг. Як долучитися 23 травня, коли в Україні відзначають День Героїв, у Львові створять живий ланцюг, щоб висловити свою підтримку українським солдатам і показати, що у них є надійний тил.
  • Українців просять фотографувати ями на дорогах Українців просять фотографувати ями на дорогах Міністерство інфраструктури України просить українців фіксувати й повідомляти про неналежне виконання ремонтних робіт із ліквідації ямковості на дорогах.
  • Львів’ян запрошують підтримати хворих на легеневу гіпертензію Львів’ян запрошують підтримати хворих на легеневу гіпертензію У неділю, 3 травня, у Львові відбудеться акція на підтримку людей, хворих на легеневу гіпертензію. Захід присвячений Міжнародному дню Легеневої Гіпертензії, який відзначають 5 травня. Організатори запрошують мешканців міста не бути байдужими та приєднатися до спільної ходи.
  • Стартує фотоконкурс про Львів і книгу. Як податися? Стартує фотоконкурс про Львів і книгу. Як податися? У Львові оголошують фотоконкурс «Місто, що надихає книгу». Роботи переможців у майбутньому можна буде побачити на білбордах міста.
  • Авто, якому більше 5 років, заборонять ввозити в Україну Авто, якому більше 5 років, заборонять ввозити в Україну З 1 січня 2016 року, згідно з підписаною угодою з ЄС, в Україну заборонено ввезення автомобілів, які не відповідають екологічним вимогам стандарту Євро-5, тобто старше 5 років.
  • Нові правила отримання шенгенської візи. 7 особливостей Нові правила отримання шенгенської візи. 7 особливостей Від 23 червня, відповідно до вимог Візового кодексу ЄС, у дипломатичних представництвах та консульських установах країн-членів ЄС в Україні буде запроваджено обов’язкову процедуру збору біометричних даних заявників при оформленні шенгенських віз.
  • У Львові укладають Кодекс львів’янина У Львові укладають Кодекс львів’янина Напередодні Дня Львова, який відбудеться 1-3 травня, tvoemisto.tv закликає мешканців міста спільно укласти Кодекс львів’янина. Для початку пропонуємо прості правила, яких мали б, на нашу думку, дотримуватись львів’яни, а також закликаємо читачів подавати свої пропозиції. Ті з ваших варіантів, які наберуть найбільшу кількість вподобань на Фейсбук-сторінці Твого міста, додамо до Кодексу та ініціюємо його громадське обговорення.
  • Львів’ян просять здати кров для поранених бійців Львів’ян просять здати кров для поранених бійців У військовому госпіталі не вистачає крові. Активісти Народної Самооборони закликають небайдужих львів’ян долучатися до здачі крові для поранених солдат.
  • У Львові стажувальники мерії створюють танцювальний фестиваль У Львові стажувальники мерії створюють танцювальний фестиваль Учасники конкурсу молодіжних проектів «Lviv Young Project» та програми стажування «Перший кар’єрний крок» активно працюють над втіленням власного замислу – створення та організації Львівського танцювального фестивалю Dancepoint.
  • Антикорупційне бюро оголосило конкурс на 15 вакансій. Перелік Антикорупційне бюро оголосило конкурс на 15 вакансій. Перелік Національне антикорупційне бюро України оголошує конкурс на заміщення 15 адміністративних посад у своїй структурі.
  • Львівську молодь кличуть на вишкіл на гору Маківку Львівську молодь кличуть на вишкіл на гору Маківку Від 1 до 3 травня у Сколівському районі Львівської області відбудеться молодіжний освітньо-виховний наметовий вишкіл «Зліт на горі Маківка».
  • Зараз в ефірі Tvoemisto.tv - розмова з Олегом Рибачуком про нові реалії України Зараз в ефірі Tvoemisto.tv - розмова з Олегом Рибачуком про нові реалії України Сьогодні, 28 квітня, у готелі «Леополіс» проходить бізнес-сніданок «BreakWest» з українським політиком та громадським діячем Олегом Рибачуком. Темою для обговорення є «Україна в нових геополітичних реаліях». Tvoemisto.tv пропонує вам онлайн-трансляцію розмови.
  • Сьогодні стартує саміт Україна-ЄС Сьогодні стартує саміт Україна-ЄС Сьогодні, 27 квітня, у Києві відбудеться саміт Україна-ЄС. Обговорюватимуть дотримання Мінських угод про припинення вогню на сході України. Окрім того, саміт Україна-ЄС буде присвячений також реалізації Угоди про асоціацію, політичним та економічним реформам, також підніматимуть питання фінансової та іншої допомоги від ЄС.
  • У Львові хочуть відкрити зоокафе У Львові хочуть відкрити зоокафе Родина колишніх кримців, які змушені були виїхати з рідної Ялти після анексії півострова росіянами, вирішила відкрити у центрі Львова кафе, яке власники домашніх тварин зможуть відвідувати разом зі своїми улюбленцями.
  • У Львові для дітей проведуть Свято Миру У Львові для дітей проведуть Свято Миру У неділю, 26 квітня львів'ян запрошують на забаву для дітей «Свято Миру». Тут відбудеться благодійний ярмарок, дитяча дискотека, конкурси малюнків, розіграш призів та різноманітні майстер-класи. Захід відбудеться за адресою: вул. Лінкольна, 12 (територія церкви Оріоне), початок о 14.00.
  • Україна відзначатиме 100-річчя перемоги Січових Стрільців на горі Маківці Україна відзначатиме 100-річчя перемоги Січових Стрільців на горі Маківці Президент України Петро Порошенко доручив відзначити 100-річчя перемоги січових стрільців над росіянами на горі Маківка.
  • Львів Львів'ян запрошують на лекцію про художню ілюстрацію в дизайні У неділю, 26 квітня, о 18:00 у Першій Львівській Медіатеці, що на вулиці Мулярській, 2а, відбудеться зустріч із львівською художницею, графічним дизайнером Андріаною Чуніс.
  • Як львів Як львів'янам отримати довідки онлайн. Інфографіка На новій веб-сторінці Міністерства юстиції відтепер основні документи можна оформити в режимі онлайн, зробивши лише 5 простих кроків.
  • Львів’ян запрошують долучатись до оновлення сцени у Парку Культури Львів’ян запрошують долучатись до оновлення сцени у Парку Культури У Четвер, 30 квітня, відбудеться перше обговорення проекту оновлення вуличної сцени у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького. До малювання візії оновленої сцени організатори запрошують архітекторів, музикантів, урбаністів та усіх львів’ян.
  • У Львові шукатимуть шляхи збереження енергії у багатоповерхівках У Львові шукатимуть шляхи збереження енергії у багатоповерхівках У четвер, 23 квітня, о 18:30 у приміщенні Урбан-бібліотеки, що на вулиці Устияновича, 4, відбудеться зустріч в рамках платформи URBAN-Café «Дбаємо про наш будинок разом!». Спеціальним гостем зустрічі буде Вольфганг Круґ – експерт у сфері управління житловим фондом, який представить досвід Німеччини у реформуванні ЖКГ.
  • Як жити без сміття. П Як жити без сміття. П'ять порад Ідея «життя без сміття» стає дедалі популярнішою. Для того, щоб ділитися своїм досвідом про те, як можна купити у супермаркеті рибу, м'ясо чи заморожений шпинат, не використовуючи поліетиленових пакетів, і як жити без сміття, користувачі мережі Facebook навіть створили групу «Життя без сміття – реальність чи вигадка». Як суттєво зменшити кількість сміття, яке ми продукуємо, у коментарі tvoemisto.tv розповіла експерт Національного екологічного центру Наталія Вишневська. Вона уже близько 15 років робить закупи у Львові, не використовуючи поліетиленових пакетів.
  • Львів Львів'янам пропонують подарувати виставу літнім людям. Як долучитися Львів'ян просять допомогти літнім людям із Геріатричного пансіонату потрапити до театру ім. Марії Заньковецької на виставу «Катерина», що відбудеться у суботу, 25 квітня на камерній сцені. Про ідею tvoemisto.tv розповів волонтер благодійного товариства «Відкриваємо Серця» Юрій Федечко.
  • Світовий день музики у Львові. Як взяти участь? Світовий день музики у Львові. Як взяти участь? Львівських музикантів й активістів закликають подати заявку та взяти участь у Світовому дні музики, який відзначатимуть 21 червня.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!