Новини
  • Рекорд: найбільший літаючий рушник України. Фото Рекорд: найбільший літаючий рушник України. Фото Українці встановили рекорд, піднявши в небо на повітряних кулях вишитий рушник велетенських розмірів.
  • Львів’ян та їх хвостатих улюбленців кличуть на фестиваль. Програма Львів’ян та їх хвостатих улюбленців кличуть на фестиваль. Програма Із 13 до 14 та з 20 до 21 червня у Львові проведуть фестиваль для домашніх улюбленців «Свято хвостатих друзів», з метою популяризацію правильного догляду та спілкування з тваринами.
  • Коли Україна перейде на 12-річну школу? Коли Україна перейде на 12-річну школу? Міністерство освіти і науки підтвердило свої наміри щодо переходу на 12-ти річну шкільну освіту та спрощення навчальних програм.
  • Що зміниться у львівських трамваях і тролейбусах? Що зміниться у львівських трамваях і тролейбусах? Від сьогодні, 10 червня, контролери «Львівелектротрансу» матимуть нові пластикові посвідчення та носитимуть спеціальні жилети.
  • Яким буде життя без ЖЕКів? Інфографіка Яким буде життя без ЖЕКів? Інфографіка Президент України Петро Порошенко підписав закон про ОСББ, який руйнує монополію ЖЕКів. Відповідний закон набирає чинності з 1 липня.
  • У Львові проведуть конкурс проектів для покращення якості життя на Підзамче У Львові проведуть конкурс проектів для покращення якості життя на Підзамче Інститут міста в рамках проекту «Майстерня міста» 14 червня проведе Хакатон соціальних інновацій. Це конкурс проектів щодо покращення якості життя в місті. У рамках заходу 5-6 команд упродовж 10 годин працюватимуть над розробкою власних ідей щодо покращення громадського простору та комунікації мешканців у мікрорайоні Підзамче. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • Українці розробили додаток для National Geographic Українці розробили додаток для National Geographic Український проект Augmented Pixels займався розробкою додатка для National Geographic і компанії 4D Cityscape, націленого на навчання історії в ігровій формі.
  • Зміни в Трудовому кодексі: що чекає на українців Зміни в Трудовому кодексі: що чекає на українців У парламенті зареєстровано проект Трудового кодексу, де прописано чимало новацій. Передовсім в документі передбачено додаткові гарантії для мобілізованих, вагітних, матерів-інвалідів, а також збільшено тривалість відпустки для працюючих з 24 до 28 днів. На думку розробників проекту, з його прийняттям працюючі українці будуть більш захищені. Проте юристи висловлюються не так оптимістично.
  • Президент підписав закон про режим воєнного стану. 5 фактів Президент підписав закон про режим воєнного стану. 5 фактів Петро Порошенко схвалив закон «Про правовий режим воєнного стану». Про це повідомили на офіційному сайті парламенту. Цей закон, ухвалений Верховною Радою 12 травня, було повернуто з підписом президента учора, 8 червня.
  • Якою може бути Україна завтра. 9 правил сталого розвитку Якою може бути Україна завтра. 9 правил сталого розвитку Несторівська група, до якої входять відомі експерти та активісти - Вікторія Бриндза, Євген Глібовицький, Мирослав Маринович, Святослав Павлюк, Ярослав Грицак та інші авторитети для суспільства нещодавно під час бізнес-сніданку «BreakWest» представили «Договір гідності заради сталого розвитку». Tvoemisto.tv пропонує ознайомитися з основними тезами, які можуть привести Україну до гідного майбутнього.
  • Стартує конкурс відеороликів про ВІЛ/СНІД. Як податись Стартує конкурс відеороликів про ВІЛ/СНІД. Як податись Всеукраїнський конкурс соціальних роликів, знятих на мобільний телефон, присвячений протидії дискримінації людей із ВІЛ/СНІД.
  • З’явився додаток, який відслідковує ями на українських дорогах З’явився додаток, який відслідковує ями на українських дорогах Студія stfalcon.com виклала в Google Play і на App Store додаток «Дороги України», який створює карту якості доріг країни.
  • Які міста перейменують в Україні. Повний перелік Які міста перейменують в Україні. Повний перелік 21 травня набув чинності Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Втілення його у життя означає, що Україна нарешті безповоротно пориває з радянським тоталітарним минулим.
  • У Львові музиканти зібрали 10 тис. гривень для пораненого волонтера У Львові музиканти зібрали 10 тис. гривень для пораненого волонтера У неділю, 7 червня, під час благодійного концерту за участю симфонічного оркестру та солістів Львівського національного академічного театру опери та балету зібрали 10 419 гривень для допомоги пораненому львівському волонтеру Андрію Романчаку, який підірвався на фугасі у Луганській області.
  • Завершився набір до нової патрульної поліції Львова Завершився набір до нової патрульної поліції Львова Процес формування нової патрульної поліції у Львові перейшов у нову фазу. Серед львів’ян виявилося понад вісім тисяч охочих охороняти безпеку міста.
  • Де у Львові можна зарядити телефон від велогенератора Де у Львові можна зарядити телефон від велогенератора Учора, 4 червня, у нашому місті встановили велогенератор для безкоштовної зарядки мобільних пристроїв. Усі охочі зможуть зарядити свій телефон або планшет, просто крутячи педалі.
  • Український чиновник веде онлайн-трансляцію роботи на Youtube Український чиновник веде онлайн-трансляцію роботи на Youtube Український чиновник Олександр Горган знайшов цікавий спосіб боротьби з корупцією – він безперервно транслює свою роботу в режимі онлайн.
  • Львів’ян кличуть на екскурсію та полуденок на площі св. Теодора Львів’ян кличуть на екскурсію та полуденок на площі св. Теодора Завтра, 6 червня, львів’ян запрошують прийти на площу святого Теодора, аби поспілкуватися, обмінятися думками та обговорити можливості ревіталізації громадського простору площі Святого Теодора.
  • Які російські серіали заборонили в Україні? Повний перелік Які російські серіали заборонили в Україні? Повний перелік Державне агентство України з питань кіно опублікувало повний список російських фільмів та серіалів, які заборонені для показу згідно закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України».
  • Поранені на Майдані львів’яни отримають фінансову допомогу Поранені на Майдані львів’яни отримають фінансову допомогу Кабмін виділив гроші на допомогу пораненим під час Революції Гідності
  • Львів’ян просять здати кров для хворого лейкемією юнака Львів’ян просять здати кров для хворого лейкемією юнака Дмитру Вавринюку, якому діагностували гострий лімфобластний лейкоз, терміново необхідна донорська кров. Львів’ян просять не залишатися байдужими до чужої біди та відгукнутися.
  • Львів’яни відновили ще один БТР для військових Львів’яни відновили ще один БТР для військових На Львівському бронетанковому заводі прикордонникам вручили відновлений БТР-60ПБ, який ремонтували на позабюджетні кошти.
  • Тепер електролампи маркуватимуть по-європейськи Тепер електролампи маркуватимуть по-європейськи Відтепер електричні лампи вітчизняного та іноземного виробництва реалізовуватимуться з енергетичною етикеткою, яка відповідатиме європейським вимогам.
  • У Львові управлінців запрошують на відновлюючу мандрівку в Карпати У Львові управлінців запрошують на відновлюючу мандрівку в Карпати Із середи по неділю, 17-21 червня, Львівська бізнес-школа УКУ запрошує на програму «reflexio», яка створена на перетині бізнесового, філософського та гуманітарного просторів. Протягом п’яти днів в мальовничому куточку Карпат, у тиші Гошівського монастиря управлянці разом з лідерами суспільної думки матимуть змогу замислитись над завжди актуальними питаннями лідерства, моралі, цінностей, покликання, відповідальності, довіри.
  • Конкурс проектів покращення Львова. Як взяти участь Конкурс проектів покращення Львова. Як взяти участь Громадські організації та ініціативні групи запрошуються до участі в проекті «Добре там, де ти живеш», аби спільними зусиллями покращувати культурний і громадський простір Львова та Львівщини.
  • У Львові з’явиться унікальна відкрита бібліотека У Львові з’явиться унікальна відкрита бібліотека Український Католицький Університет розпочав будівництво бібліотеки, яка стане важливою частиною студентського містечка. Окрім того, керівництво навчального закладу обіцяє, що доступ до багатофункціональної бібліотеки матимуть усі львів'яни.
  • Львів’ян кличуть допомогти вулиці Курбаса Львів’ян кличуть допомогти вулиці Курбаса Вулиця Курбаса знову потребує уваги львів’ян. Після рясних дощів, що пролилися на місто минулими тижнями, ґрунт довкола дерев помітно просів й необхідно спільними зусиллями виправити ситуацію.
  • Бійці АТО звернулися у віршах до українських дітей Бійці АТО звернулися у віршах до українських дітей Бійці у зоні АТО влаштували віршований флеш-моб та привітали Україну з Днем захисту дітей.
  • Львів’ян кличуть на концерт «Надія для Надії» Львів’ян кличуть на концерт «Надія для Надії» У Львові відбудеться концерт «Надія для Надії», який має за мету зібрати фінансову допомогу для швидкого одужання двомісячної дрогобичанки Надійки.
  • У Львові пройде Форум анонімних алкоголіків. Програма У Львові пройде Форум анонімних алкоголіків. Програма Цими вихідними, 30-31 травня 2015 року, у Львові в училищі автотранспорту та будівництва (вул. Пулюя, 28) відбудеться Форум Анонімних Алкоголіків.
  • Сьогодні містянам презентують "Громадське. Львів" Сьогодні містянам презентують "Громадське. Львів" Сьогодні, 29 травня, у приміщенні арт-кав'ярні «Квартира 35» відбудеться офіційна презентація інтернет-каналу «Громадське.Львів».
  • Львів’яни вирішуватимуть долю Парку культури. Як долучитися Львів’яни вирішуватимуть долю Парку культури. Як долучитися Триває збір ідей щодо розвитку Парку культури. А вже цими вихідними спеціалістів та активних мешканців запрошують до безпосереднього розроблення проекту розвитку парку.
  • Львів’яни зануряться в читання. Програма проекту «Читай.Львів» Львів’яни зануряться в читання. Програма проекту «Читай.Львів» Від 5 до 6 червня у нашому місті триватиме літературний проект «Читай. Львів», який створено з метою популяризації літератури та зміцнення іміджу Львова як літературного міста.
  • Завтра у Львові відкриють пам’ятник генералу Кульчицькому Завтра у Львові відкриють пам’ятник генералу Кульчицькому Цієї п’ятниці, 29 травня, у Львові відкриють пам’ятник генералу-майору Сергію Кульчицькому, який рік тому загинув в АТО у Слов’янську.
  • Лікарні Львова можуть перетворитися на легальні підприємства Лікарні Львова можуть перетворитися на легальні підприємства Міністерство охорони здоров'я пропонує розділити функції замовника та представника медичних послуг. Це дозволить лікарням перетворитися на підприємство з легальними доходами.
  • Як львів’яни самоорганізувались, щоб не їздити маршрутками Як львів’яни самоорганізувались, щоб не їздити маршрутками У Львові львів’яни з власними автомобілями та ті, хто “без своїх коліс”, об’єдналися, щоб не їздити громадським транспортом. Твоє місто вирішило перевірити, чи справді водії у Львові охоче підбирають попутчиків.
  • Українські вчені зробили винахід, корисний для бійців АТО Українські вчені зробили винахід, корисний для бійців АТО Українські науковці шукають спонсорів, які профінансують їхній останній винахід для потреб АТО – перев’язувальні матеріали на основі радіаційно зшитих гідрогелів.
  • Віртуальний музей вишиванок. 10 фото Віртуальний музей вишиванок. 10 фото Льв’яни Роксолана та Олесь Гривулі створили унікальний віртуальний музей вишиванок. Tvoemisto.tv пропонує вам кілька музейних експонатів – фотографій із автентичною українською вишивкою.
  • Львів’ян кличуть на велопрощу до святого джерела Львів’ян кличуть на велопрощу до святого джерела Центр студентського капеланства УГКЦ запрошує на велопрощу до чудотворного джерела в селі Новосілка (Раківець).
  • Як виглядатиме форма українських олімпійців у 2016 році. Фото Як виглядатиме форма українських олімпійців у 2016 році. Фото Дизайнер Андре Тан створить форму українським олімпійцям, які влітку 2016 вирушать на змагання в Ріо-де-Жанейро.
  • В українському інтернеті з’явилася Асоціація ботоводів В українському інтернеті з’явилася Асоціація ботоводів Нещодавно в українському інтернет-просторі запустився сайт «Всеукраїнської асоціації ботоводів». Це сервіс, який допомагає об’єднуватися, аби протидіяти антиукраїнській інформаційні політиці.
  • У Львові презентують книгу про життя незрячих У Львові презентують книгу про життя незрячих Центр духовної підтримки осіб з особливими потребами «Емаус» запрошує на літературно-музичний вечір у рамках презентації книги Джона Галла «Бачити в темряві».
  • Децентралізація по-львівськи: як це буде Децентралізація по-львівськи: як це буде Упродовж кількох наступних місяців адміністративна карта Львівщини зазнає суттєвих змін – замість понад 700 міських та сільських громад залишиться приблизно 130. Це стане наслідком процесів децентралізації влади.
  • У Львові відзначили найкращих волонтерів У Львові відзначили найкращих волонтерів Учора, 24 травня, відбувся подячний благодійний форум для волонтерів, які допомагають військовим та потерпілим в зоні АТО, а також постраждалим під час акцій протесту на Майдані в Києві.
  • Найвидатніші українці: хто переміг? Інфографіка Найвидатніші українці: хто переміг? Інфографіка Соціологічна група «Рейтинг» продовжує спеціальний проект «Народний ТОП», який складатиметься з серії досліджень визначення кращих з кращих.
  • У Львові пропонують зробити сесії облради загальнодоступними У Львові пропонують зробити сесії облради загальнодоступними Львівську обласну раду просять змінити Регламент, аби всі громадяни могли відвідувати сесії облради.
  • App Store нарешті заговорив українською App Store нарешті заговорив українською У грудні 2012 року в Україні запрацював український iTunes Store, але він не мав української мови та валюти. Нині ситуацію виправили.
  • Для Львівського аеропорту обирають міжнародний код Для Львівського аеропорту обирають міжнародний код У Львові хочуть змінити міжнародний код аеропорту з російського на український. Сучасний код LWO використовується аеропортом ще із радянських часів.
  • У Львові поблизу дитсадків встановлять шумозахисний екран У Львові поблизу дитсадків встановлять шумозахисний екран За рішенням міської ради, на вулиці Липинського поблизу дитячих садків встановлять шумозахисний екран.
  • Чим відрізнятиметься нова поліція. Три основні факти Чим відрізнятиметься нова поліція. Три основні факти У четвер, 21 травня, Верховна Рада підтримала і прийняла за основу урядовий законопроект «Про Національну поліцію». Відповідна реформа органів Міністерства внутрішніх справ України має на меті підвищити якість і ефективність роботи поліції та збільшити рівень довіри до правоохоронних структур країни.
  • Конкурс пасажирських симпатій: львів’яни оцінюватимуть роботу водіїв Конкурс пасажирських симпатій: львів’яни оцінюватимуть роботу водіїв Соціальна ініціатива «То-Ся не зробить» запрошує усіх львів’ян, які користуються громадським транспортом, долучитися до акції та відзначити спеціальними наліпками найкращих водіїв Львова.
  • Як львів’яни житимуть без ЖЕКів: 10 нюансів Як львів’яни житимуть без ЖЕКів: 10 нюансів Верховна Рада прийняла закон, що розширює права власників квартир багатоквартирних будинків. Фактично Парламент ліквідував монополію ЖЕКів, однак додав відповідальності мешканцям будинків. Закон набирає чинності з 1 липня 2015 року.
  • У Львові облаштовують унікальний простір. 10 фотодоказів У Львові облаштовують унікальний простір. 10 фотодоказів Вулиця Леся Курбаса вважається пішохідною зоною ще від лютого. Однак, вже до серпня вона має стати справді такою: із лавками, ліхтарями, велопаркуванням, зеленою зоною та болардами, що обмежуватимуть рух автомобілів. Львів продовжує рухатися у запланованому напрямку. Пропонуємо вам найновіші фото з вулиці, що на очах перетворюється на унікальний міський простір.
  • 7 тез про Львів як європейське місто 7 тез про Львів як європейське місто Львів'яни - європейці за цінностями та духом. І це те, що Львів може дати Європі. Та як місту створити європейський інтерфейс, особливо для тих, хто їздить громадським транспортом. Tvoemisto.tv пропонує 5 найважливіших тез з панельної дискусії «Що Україна та Львів можуть дати Європі? Що Європа може дати Україні?», яку у Львові 16 травня провело Представництво Європейського Союзу в Україні.
  • Львів’ян просять подарувати вишиванки бійцям на Сході Львів’ян просять подарувати вишиванки бійцям на Сході У рамках всеукраїнського Дня вишиванки, який припадає на 21 травня, відбудеться акція «Подаруй захиснику вишиванку». Львів'ян просять активно долучатися до ініціативи.
  • У Львові дітей вчитимуть плавати. Хто може займатись безкоштовно? У Львові дітей вчитимуть плавати. Хто може займатись безкоштовно? У травні стартувала Програма навчання плаванню дітей, яка проводитиметься в басейні палацу спорту «Динамо» за адресою: вулиця Вітовського, 53.
  • Де у Львові здати непридатну техніку Де у Львові здати непридатну техніку Непридатну та застарілу електроніку у Львові збирали від середини березня. Пробний збір розпочали на Сихові, адже саме у цьому районі нагромадження побутових відходів є найбільш концентрованим у місті.
  • Як львівські підприємства економлять енергію? Два успішні приклади Як львівські підприємства економлять енергію? Два успішні приклади Впровадження енергозберігаючих технологій та використання відновлюваних джерел енергії дозволяє деяким підприємствам Львівщини суттєво знизити витрати електроенергії та природного газу. Tvoemisto.tv пропонує вам два приклади, як європейські стандарти енергоефективності втілюються в українських реаліях.
  • Львів’ян просять здати кров для новонародженого малюка Львів’ян просять здати кров для новонародженого малюка Сім'я переселенців потребує допомоги небайдужих львів'ян. Дитина, яка народилася на 30 тижні, терміново потребує донорської крові.
  • Діти учасників АТО навчатимуться у вишах безкоштовно Діти учасників АТО навчатимуться у вишах безкоштовно Депутати ухвалили закон щодо державної підтримки учасників бойових дій та їхніх дітей, а також дітей, один із батьків яких загинув у районі проведення АТО, бойових дій чи збройних конфліктів чи під час масових акцій громадянського протесту.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!