Львівську молодь кличуть на вишкіл на гору Маківку

3134 0
Від 1 до 3 травня у Сколівському районі Львівської області відбудеться молодіжний освітньо-виховний наметовий вишкіл «Зліт на горі Маківка».
фото: tuning.lviv.ua, www.sokil.org.ua

фото: tuning.lviv.ua, www.sokil.org.ua

Цей захід вже традиційно організовує громадська організація «Сокіл» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР. Цього року вишкіл буде особливим, адже виповнюється 100-та річниця бою Українських Січових Стрільців за гору Маківку. Саме тут у 1915 році українські сили завдали значних втрат росіянам, які були змушені відступити.

Читайте також: Україна відзначатиме 100-річчя перемоги Січових Стрільців на горі Маківці

Нагадаємо: бої за гору Маківка тривали з 29 квітня до 4 травня 1915 між підрозділами австро-угорської піхотної дивізії фон Фляйшнера (до складу якої входили сім сотень першого та другого куренів УСС) та російськими військами. Через величезні втрати російські бійці не змогли продовжити наступ і вже через тиждень змушені були поспішно відступати перед наступом австрійських підрозділів. Особливою мужністю під час боїв за Маківку відзначилися частини Українських січових стрільців.

Контактна особа: Сергій Почтаренко, тел. 067-756-68-01. 

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!