Новини
  • Львів’ян просять допомогти зустріти Великдень сім’ям у потребі Львів’ян просять допомогти зустріти Великдень сім’ям у потребі Центр Опіки Сиріт розпочав акцію «Великодній кошик» для 57 багатодітних, малозабезпечених сімей Львова, сімей учасників АТО, а також дітей-сиріт, випускників інтернатів.
  • Львів’ян запрошують на прибирання Погулянки Львів’ян запрошують на прибирання Погулянки У суботу, 28 березня, о 10.00 стартує толока у парку «Погулянка». Організатори просять мешканців Львова долучитися до прибирання.
  • Сьогодні у Львові відкриють офіс мусульманської громади Сьогодні у Львові відкриють офіс мусульманської громади У Львові за підтримки переселенців з Криму відкриється релігійний центр. Відкриття офісу мусульманської громади Львова «Іхсан» відбудеться 25 березня на проспекті Свободи.
  • Львів’ян запрошують розмалювати Пташину писанку Львів’ян запрошують розмалювати Пташину писанку Вже традиційно на Вербну неділю, 5 квітня 2015, з 11.00 до 18.00 год Державний природознавчий музей запрошує родини з дітьми віком від 3 до 12 років взяти участь в акції «Пташина писанка».
  • Боротьба із псевдоволонтерами: як це відбувається у Львові Боротьба із псевдоволонтерами: як це відбувається у Львові Громадські організації вирішили об'єднатися, щоби позбутися шахраїв, які начебто збирають гроші для допомоги хворим дітям та бійцям АТО. Перший рейд громадські активісти провели у суботу, 21 березня. В результаті, на одного із людей, що ходять містом із скриньками для пожертв, написали заяву у міліцію.
  • Львів Львів'ян запрошують на благодійний ярмарок писанок На ринку «Шувар» розпочався марафон із писанкарства. Розмальовані на спільних заняттях символи Великодня планують продати на благодійному аукціоні, а отримані кошти віддадуть у військовий госпіталь.
  • У Львові почали «будувати» електронне місто У Львові почали «будувати» електронне місто У рамках ініціативи CityNext, учасником якої Львів є після підписання Меморандуму про взаєморозуміння з «Майкрософт Україна» у червні 2014 року, наше місто стало першим в Україні, яке запровадило рішення на хмарній платформі Microsoft Azure. Співробітництво передбачає впровадження низки електронних сервісів для мешканців, гостей міста та спеціалістів міської ради.
  • Книги за життя. Львів’ян запрошують на весняний розпродаж 
Книги за життя. Львів’ян запрошують на весняний розпродаж У неділю, 29 березня, з 12:00 до 17:00 год «Видавництво Старого Лева» та Перша Львівська Медіатека запрошують на свято для усієї родини – великий весняний розпродаж «Книги за життя». Акція відбудеться у Першій Львівській Медіатеці (вул. Мулярська, 2А - позаду ринку «Добробут»).
  • Купи зустріч – допоможи Україні. У Львові зібрали 230 тисяч Купи зустріч – допоможи Україні. У Львові зібрали 230 тисяч Під час благодійного аукціону «Купи зустріч – допоможи Україні», який уже вдруге проводили у Львові, вдалося зібрати понад ₴230 тис. За ці гроші організатори придбають реанімобіль для допомоги пораненим бійцям у зоні проведення АТО.
  • Година Землі: львів Година Землі: львів'ян просять вимкнути світло 28 березня з 20.30 год до 21.30 год відбудеться загальносвітова кампанія Година Землі. Львів, як і впродовж попередніх 7 років, підтримує акцію та приєднується до її проведення. Під час Години Землі в місті вимкнуть підсвітку Архикатедрального Собору Святого Юра, телевежі на Високому Замку та будівлі Львівської міської ради, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • Куди рухатися Львову: у місті стартує проект «Smart city» Куди рухатися Львову: у місті стартує проект «Smart city» Управління у Львові стане ефективнішим за допомогою використання методів та інструментів підходу «Smart City». Провідні фахівці світу та учасники з 11-ти міст України протягом 5-ти днів працюватимуть у семи ключових підрозділах Львова для впровадження проекту «Розумне місто».
  • Львів Львів'яни навели лад у Митрополичих садах. Фото У суботу, 20 березня, близько двохсот людей взяли участь у толоці в Митрополичих садах на Святоюрській горі. Про це повідомили в Фундації духовного відродження.
  • Львів’ян навчатимуть робити писанки. Як долучитися Львів’ян навчатимуть робити писанки. Як долучитися 28-29 березня та 4-5 квітня у Шевченківському гаю проведуть майстер-класи з писанкарства.
  • Студенти з Парижа придбали дві швидкі допомоги для АТО Студенти з Парижа придбали дві швидкі допомоги для АТО Студенти Паризького університету відправлять на Схід України дві швидкі допомоги. Їхні львівські колеги долучаться та наповнять ці авто медикаментами.
  • Українці вирішили боротись із іншомовними словами. Як долучитись? Українці вирішили боротись із іншомовними словами. Як долучитись? В Інтернеті з'явився сервісний сайт «Словотвір», що допоможе знайти оригінальні українські відповідники для запозичених з інших мов слів. Про це повідомляють на сайті Platforma.
  • Чому сьогодні варто одягнути різнокольорові шкарпетки Чому сьогодні варто одягнути різнокольорові шкарпетки 21 березня світова спільнота відзначає Міжнародний день людини із синдромом Дауна. Обраний він не випадково: двадцять перший день третього місяця пов'язаний з трьома копіями 21-ї хромосоми. Ймовірність народження дитини з таким діагнозом не залежить від раси, місця проживання, способу життя або соціального становища батьків.
  • Львівському десантнику потрібна допомога. Як долучитися Львівському десантнику потрібна допомога. Як долучитися Молодому десантнику з 80-ї окремої аеромобільної бригади, який важко захворів у зоні АТО, потрібна допомога. Сергій захворів гепатитом С з генотипом 1b. А це передбачає складний і тривалий курс лікування – до 12 місяців. Оплатити медикаменти йому не під силу, тому деякий час хлопець навіть і не думав про лікування, загальна вартість якого складає мінімум 165 600 грн. Сергій зізнається, що в українського контрактника таких грошей просто немає.
  • Львів’ян закликають зайнятися велоанатомією Львів’ян закликають зайнятися велоанатомією Велосипедистів Львова та усіх прихильників цього екологічного транспорту закликають спільними зусиллями придумати велосипедну термінологію українською мовою.
  • Де у Львові можна буде орендувати велосипед? Адреси Де у Львові можна буде орендувати велосипед? Адреси У Львові з’явиться перша в Україні система муніципального прокату велосипедів. На вулицях міста встановлять понад 20 пунктів прокату.
  • Мобільний додаток для звернень у міськраду. Як це працює Мобільний додаток для звернень у міськраду. Як це працює У четвер, 19-го березня, на сайті Google play з'явився новий мобільний додаток, який дозволить відправляти електронні звернення у Львівську міськраду з телефону.
  • Львів’янок запрошують на військово-медичний вишкіл Львів’янок запрошують на військово-медичний вишкіл У п’ятницю, 27 березня, громадська організація «Українська Жіноча Варта» та Всеукраїнський благодійний фонд «Helpica.ua» запрошує усіх жінок та дівчат Львова на професійний військово-медичний вишкіл.
  • Google запустив он-лайн гру для користувачів Google запустив он-лайн гру для користувачів Корпорація Google створила он-лайн гру, де користувачам пропонується вгадати найбільш популярний пошуковий запит.
  • Львів’ян вчитимуть їздити на велосипеді. Як долучитись	Львів’ян вчитимуть їздити на велосипеді. Як долучитись У неділю, 22 березня, у Стрийському парку львів’ян вчитимуть правильно їздити на велосипеді. Запрошуються усі бажаючі від 3 до 103 років.
  • Конференція Intro 2015 наживо Конференція Intro 2015 наживо Вже сьогодні, 19 березня, о 12.00 у Львові розпочнеться візійна конференція Intro 2015. Організатори та учасники зазирнуть у майбутнє і обговорять ключові тренди, які вже стоять на порядку денному в світі. Повну трансляцію конференції Intro 2015 можна переглянути наживо на Tvoemisto.tv.
  • Які громадські простори у Львові облаштують в 2015 році. Перелік  Які громадські простори у Львові облаштують в 2015 році. Перелік Проекти щодо облаштування громадських просторів м. Львова для міської ради безкоштовно розроблятимуть студенти львівських вишів – НУ «Львівська Політехніка» та Національного лісотехнічого університету. За словами начальника управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури Департаменту розвитку Львівської міської ради Олександри Сладкової, перед тим, як розпочати проектування, студенти повинні провести роботу «на полях».
  • Верховна Рада заборонила російські серіали Верховна Рада заборонила російські серіали Голова Верховної Ради Володимир Гройсман підписав закон про заборону серіалів, які пропагують країну-агресора. Проте обмеження трансляції торкнеться лише окремої категорії російської кінопродукції.
  • Львів’янам пропонують «купити» Парасюка, Великого та Караванську Львів’янам пропонують «купити» Парасюка, Великого та Караванську Другий благодійний аукціон «Купи зустріч - допоможи Україні» триватиме до 19 березня. Тому львів’яни ще мають змогу купити зустріч із громадськими, політичними та культурними діячами і тим самим допомогти військовим.
  • Толока у Митрополичих садах. Як долучитися Толока у Митрополичих садах. Як долучитися В суботу, 21 березня, у Львові відбудеться толока у Митрополичих садах. Львів'ян та гостей міста запрошують долучитися до прибирання, адже роботи достатньо:пробілка дерев, прибирання сухих гілок, вивіз сміття.
  • Львів’ян  закликають прибрати на Високому замку Львів’ян закликають прибрати на Високому замку У суботу, 21 березня, о 10.00 годині активну молодь Львова запрошують зробити рідне місто чистішим. В планах організаторів прибрати сам парк, пофарбувати у яскраві кольори старі лави та встановити нові, облагородити оглядовий майданчик, а також пофарбувати сходи до Високого замку.
  • Юні львів’яни на роликах розпочнуть тиждень дитячого читання
Юні львів’яни на роликах розпочнуть тиждень дитячого читання 20 березня о 14 годині у міському парку ім. І. Франка відбудеться урочисто-швидкісне відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання у дитячих бібліотеках м. Львова – роло-флешмоб «Book-віраж».
  • Виставка птахів у Львові. Як потрапити. Оновлено Виставка птахів у Львові. Як потрапити. Оновлено Завтра, 18 березня, у Львові відкривається п’ята загальноміська виставка декоративних та співочих птахів, організаторами якої є Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр.
  • Львівський відеоролик став призером на конкурсі соціальної реклами Львівський відеоролик став призером на конкурсі соціальної реклами Ролик про велодоріжку у Львові посів третє місце на конкурсі соціальної відеореклами на тему євроінтеграції. Нагородження переможців відбулося днями у Києві.
  • Гра «Світ добра» – призер конкурсу «Благодійна Україна» Гра «Світ добра» – призер конкурсу «Благодійна Україна» Львівський розробник дитячих мобільних ігор став двічі номінантом всеукраїнського конкурсу «Благодійна Україна». Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Коли запрацює оранжерея у Стрийському парку Коли запрацює оранжерея у Стрийському парку У соціальній мережі Facebook львів'яни розпочали активне обговорення порятунку оранжереї у Стрийському парку. Активісти дискутують, яким чином можна врятувати теплицю та чи допустимо дозволяти за справу братися інвестору, який би створив у теплиці «оранжерею-кафе» (такий проект у Львові вже обговорювали кілька років тому). Тим часом, tvoemisto.tv з'ясувало, що оранжерея має шанси запрацювати вже навіть цього року.
  • Як врятувати кінотеатр «Львів». Пропозиції активістів Як врятувати кінотеатр «Львів». Пропозиції активістів Ініціативна група «Поверніть нам «Львів»!» закликає до негайного порятунку кінотеатру «Львів», розташованого у Стрийському парку, і пропонує програму можливих заходів у приміщенні кінотеатру на найближче півріччя.
  • У Львові пройде загальноміське прибирання. Як долучитися? У Львові пройде загальноміське прибирання. Як долучитися? Перед Великоднем у Львові відбудеться масова толока. Усі охочі та небайдужі мешканці прибиратимуть парки й сквери, а також візьмуть участь в упорядкуванні та озелененні міста.
  • Бібліотеки на мапі Львова. Інтерактивна карта Бібліотеки на мапі Львова. Інтерактивна карта Перелік бібліотек Львова та їх розміщення на карті міста тепер можна відслідкувати на об'єднаній інтерактивній Гугл-мапі.
  • У Львові пройде щорічний Фестиваль Писанок. Оновлено У Львові пройде щорічний Фестиваль Писанок. Оновлено У Львові розпочалось свято, яке перетворює місто на музей просто неба. У ньому беруть участь художники і майстри народного промислу всієї країни.
  • На вихідні до Львова приїдуть студенти із Криму та Запоріжжя На вихідні до Львова приїдуть студенти із Криму та Запоріжжя Український католицький університет продовжує проект «зшивання» України. Понад 140 студентів та школярів із півдня України проведуть ці вихідні у Львові у рамках акції «Зі Сходу на Захід». Цього разу місто Лева готується вітати молодь із Запорізької області та декількох осіб із Криму.
  • У Львові проведуть флешмоб та аукціон до річниці окупації Криму. Програма У Львові проведуть флешмоб та аукціон до річниці окупації Криму. Програма До річниці окупації Криму у Львові пройде ряд акцій, метою яких є нагадати, що Крим – це Україна.
  • Львів’яни можуть взяти участь у конкурсі від Вікіпедії Львів’яни можуть взяти участь у конкурсі від Вікіпедії Українська Вікіпедія проводить конкурс із написання статей "Вікіпедія любить пам’ятки", що триватиме до 5 квітня включно. Цей конкурс має допомогти створити великий і вільно доступний усім каталог української культурної спадщини.
  • Львів у блакитному. 5 фактів про аутизм Львів у блакитному. 5 фактів про аутизм У четвер, 2 квітня, у Львові розпочнеться серія акцій «Львів у блакитному», під час яких мешканцям та гостям нашого міста розповідатимуть про те, що таке аутизм, чому його не варто боятися та як можна підтримати дітей та дорослих, які живуть з аутизмом. Почнеться місяць інформування про аутизм з масового флешмобу біля входу до міської Ратуші, повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • Львівську молодь вчитимуть, як стати депутатами Львівську молодь вчитимуть, як стати депутатами У квітні в Українському католицькому університеті стартує програма «Політичні студії: все, що потрібно знати майбутньому депутату». Молодих політиків обіцяють навчити ефективним принципам самоврядування на місцевому рівні.
  • Львів Львів'ян закликають прибрати місто Традиційна весняна толока, яка почалася у Львові 9 березня,триватиме до 9 квітня. Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА закликав керівників організацій, установ і підприємств, приватних підприємців та небайдужих громадян активно долучатися до благоустрою населених пунктів, природоохоронних акцій та озеленення території всієї Львівської області.
  • Учасник АТО потребує коштів на операцію. Як допомогти Учасник АТО потребує коштів на операцію. Як допомогти 33-річний Павло Шевчук проживає у селі Сокільники Пустомитівського району Львівської області. З 10 до 14 серпня минулого року перебував в зоні АТО.
  • Через АТО інвалідів стає більше. Чи відкритий до них Львів? Через АТО інвалідів стає більше. Чи відкритий до них Львів? Зараз через події на Сході значно збільшиться число людей з інвалідністю. І здебільшого це будуть люди, що не звикли сидіти вдома. Голова Товариства "Зелений Хрест" Олександр Волошинський, який впродовж 20 років працює із неповносправними, розповів tvoemisto.tv, що саме слід змінити у Львові, щоб місто стало комфортним для усіх.
  • У Львові світові експерти розкажуть про медицину і енергетику майбутнього У Львові світові експерти розкажуть про медицину і енергетику майбутнього Ключові тренди, які вже стоять на порядку денному в світі і визначають майбутнє, обговорять у Львові на VI щорічній конференції Intro.
  • Українців закликають разом творити дизайн патрульних машин Українців закликають разом творити дизайн патрульних машин МВС розробляє дизайн оформлення оперативного автомобіля для патрульної поліції. Новостворені підрозділи спочатку змінять звичну ДАІ на вулицях Києва, а згодом – й в інших містах України. Як виглядатиме транспорт патрулювальників, – пропонують вирішувати разом.
  • У Львові пролунав тисячоголосий гімн. Відео У Львові пролунав тисячоголосий гімн. Відео Учора, 10 березня, понад тисяча львів'ян разом заспівали гімн України у його повній версії.
  • Львів’яни судитимуться з виробниками ноутбуків через мову Львів’яни судитимуться з виробниками ноутбуків через мову Ноутбуки, які ввозяться в Україну рядом виробників, не відповідають мовному законодавству через відсутність українських літер на клавіатурі. А це є прямим порушенням прав споживачів.
  • Шевченківський гай запрошує львів’ян на закликання весни Шевченківський гай запрошує львів’ян на закликання весни Закликання весни – один із найцікавіших звичаїв нашого народу. Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» продовжує відроджувати традиції та запрошує дітей та їхніх батьків на обрядове дійство - «Закликання весни».
  • У Львові стартував конкурс «Найкраще селфі у трамваї». Як долучитись У Львові стартував конкурс «Найкраще селфі у трамваї». Як долучитись Із 10 березня у Львові стартує конкурс «Найкраще селфі у трамваї», у якому можна виграти призи. Для того, щоб взяти участь у конкурсі, необхідно сфотографуватися у трамваї, завантажити фотографію у себе на сторінці з хештегом #ilovetramlviv, вподобати сторінку «Я люблю трамвай» та поширити допис про конкурс.
  • Як домогтися встановлення пандуса. Сім порад Як домогтися встановлення пандуса. Сім порад Як подолати сходи до магазину чи бюджетної установи? Із такою проблемою доволі часто доводиться стикатися не лише неповносправним, але і молодим батькам. Нещодавно в соціальній мережі Ffcebook львівські батьки навіть взялися складати спільний план дій, як примусити один із львівських торгових центрів зробити пандуси, щоби магазини у приміщенні стали доступними для людей із візочками та на візочках. До кого звертатися та чи можна змусити комерційну установу зробити пандус, з'ясувало tvoemisto.tv.
  • Пиши українською. Як змусити виробників маркувати товари Пиши українською. Як змусити виробників маркувати товари Відсутність панелі українською мовою на побутовій техніці, дублювання інформації у паспорті громадянина України російською мовою – речі, які більшість українців сприймають за звичні.
  • Еко-ярмарка та еко-квест. У Львові пройде перший екологічний фестиваль Еко-ярмарка та еко-квест. У Львові пройде перший екологічний фестиваль У Львові стартує перший екологічний фестиваль «дЕКОрації». Це цикл проектів екологічної спрямованості, який триватиме протягом усього березня й квітня 2015 року. Перший захід у рамках фестивалю запланований на 28 березня.
  • У Мережі стартував флешмоб до дня народження Шевченка. Як долучитись У Мережі стартував флешмоб до дня народження Шевченка. Як долучитись Український інститут національної пам’яті запросив українців публікувати улюблені вірші Тараса Шевченка. Про це йдеться на Facebook-сторінці Інституту.
  • Феміністки Львова вийшли на марш. Три причини Феміністки Львова вийшли на марш. Три причини Учора, 8 березня, львівські феміністки пройшлися маршем по центральній частині міста. Серед вимог активісток - не лише отримати рівні з чоловіками права, а й створити нове суспільство.
  • «Свято надії»: у Львові для дітей переселенців готують концерт «Свято надії»: у Львові для дітей переселенців готують концерт Свято для тих, хто втратив домівку і потребує допомоги, відбудеться у четвер, 12 березня, у актовому залі Личаківської районної адміністрації, що на вулиці Левицького, 67.
  • Львів Львів'ян знову запрошують на вулиці міста «рятувати первоцвіти» У неділю, у Міжнародний жіночий день, у Львові пройде акція «Врятуй первоцвіт».
  • Маленька львів’янка потребує кров рідкісної групи Маленька львів’янка потребує кров рідкісної групи Аби врятувати життя Анастасії, яка народилася шестимісячною, шукають кров рідкісної групи 4 (-).
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!