1000 кг книжок для Сходу. Як долучитись до збору літератури

3538 0
Акція «1000 кг книжок для Сходу» стартувала 23 лютого в рамках проекту «Відкрий українське». За місяць проведення акції організатори мають на меті зібрати тонну книг для бібліотек Сєвєродонецька.

Проект «Відкрий українське» стартував на початку серпня минулого року з метою  збору книжок, періодики та національної символіки для українців Донбасу. За час дії проекту волонтери зібрали та передали на Схід понад п’ять тисяч україномовних книг та понад триста журналів, а також понад 150 дисків з українськими піснями. Вдалось відкрити шість україномовних відділів у бібліотеках. Презентації проекту «Відкрий українське» відбулись в Димитрові, Слов’янську, Дружківці, Краматорську, Маріуполі, Добропіллі. Окрім цього, у Слов’янську та Дружківці за ініціативи громадських активістів започатковали безкоштовні курси української мови. А на базі бібліотек-партнерів проекту частіше почали проходити заходи спрямовані на підтримку української ідентичності.        

Цього разу до акції запрошують долучитись також школярів та відвідувачів бібліотек. Зокрема у школах міста, бібліотеках, книгарнях будуть встановлені спеціальні бокси для збору книг. Незмінними місцями збору книг залишається Львівський обласний будинок вчителя, що на вулиці Коперника, 40 та Книгарня «Є» - проспект Свободи, 7.

Деталі за телефоном 067 58 33 006 або на сторінці у Facebook.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!