10 затишних та маловідомих європейських міст

6236 0
Ми звикли до Львова і його атмосфери. Та все ж часом хочеться побачити інші місця і міста, котрі були би схожі на Львів. Таких міст і містечок в Європі чимало, та не всі про них знають. Tvoemisto.tv пропонує Вам зануритися в атмосферу історичної Європи та дослідити маловідомі факти затишних міст.
фото:  europuzzle.ru abctour-spb.ru pikabu.ru selcdn.com europe-today.ru flickr.com tonkosti.ru academic.ru feerie.com.ua

фото: europuzzle.ru abctour-spb.ru pikabu.ru selcdn.com europe-today.ru flickr.com tonkosti.ru academic.ru feerie.com.ua

1. Аннесі, Франція

Французьке містечко Аннесі мальовничо розташувалося на березі однойменного озера. Місто виросло довкола замку XIV століття. Гуляючи містом ви поринете в старовинний шарм, оповитий величчю французьких Альп. Якщо ви хочете потрапити до Венеції, але більш затишної, то рекомендуємо відвідати Аннесі.

2. Гент, Бельгія

Гент все своє існування перебуває в тіні відомого сусіда, міста Брюгге. Родзинкою міста, без сумніву, є частина середньовічних споруд, котрі донині збереглися. Потрапивши до міста не оминіть своєю увагою найцікавіші пам'ятки — кафедральний собор Св. Бавона з Гентським вівтарем, замки графа Філіпа I Ґерарда.

3. Валетта, Мальта

Валетта, столиця острова Мальта. Це місто вважається однією з "найконцентрованіших" історичних зон. У Валлетті знаходиться єдиний у всій країні університет, його засновано 1769 року, який отримав світове визнання за якість викладання медичних наук. Родзинкою міста є собор Святого Іоанна, зсередини прикрашений двома картинами Караваджо.

Читайте також: Якщо не на морі: 5 локацій для відпустки біля води

4. Сараєво, Боснія і Герцеговина

Сараєво – місто, котре ми знаємо більше через конфлікти в 1990-х роках. Проте час "розвідати" його культурну історію і побачити, як воно змінилося після війни. Варто завітати у квартали Старого міста, Латинський міст, Молодіжний театр, Центр культури Сараєво, а також відвідати стару башту з годинником Сахат-Кула, центр міста Босмал, Сараєвську академію мистецтв, а ще нову частину міста.

5. Кольмар, Франція

Місто мальовничої Франції, розташовано в Ельзасі. Кольмар – це унікальна суміш французької та німецької архітектури, культури і духу. У реальності місто залите фарбами, навіть яскравішими, ніж на фото. Кольмар абсолютно справедливо можна назвати однією з найсокровенніших перлин Франції. Цікаво, що саме Кольмар був рідним містом Фредеріка Бартольді, який є автором проекту знаменитої Статуї Свободи. Тому в Кольмарі стоїть копія цього дива архітектури.

6. Гальштат, Австрія

Гальштат – невеличке мальовниче місто в Австрії – входить в число об’єктів культурної спадщини ЮНЕСКО, а також визнано туристами найкрасивішим у світі селом, розташованим на березі озера.

Читайте також: Як наважитися на відпустку в Індії: 11 практичних порад

7. Блед, Словенія

У словенському місті Блед відвідувачів чекає безліч приємних місцин, однак найпомітнішою пам’яткою знамените озеро Блед. На березі озера стоїть один із найдавніших замків Словенії – Бледський град. Перша згадка про нього датується 1011-им роком. Нині це одне з визначних місць паломництва туристів.

8. Альбаррасін, Іспанія

Лише дві години на колесах від Валенсії і 30 хвилин потягом від Теруель приведуть вас у найчарівніше іспанське село Альбаррасіна. Прекрасно збережене середньовічне містечко на півночі Іспанії, Альбаррасін знамените наскальними малюнками в печерах (важливим свідченням Левантийского доісторичного мистецтва) і своїми Picaportes – унікальними дверними ручками. Кожні двері в місті і ручка до них – неповторні, створені місцевими майстрами за спеціальними технологіями та старовинними звичаями.

9. Іллоккортоорміут, Гренландія

Вважаєте, що складно прочитати вголос назву цього міста? Як показує практика – це не складніше, ніж дістатися до нього. В Іллоккортоорміут можна потрапити тільки раз на тиждень зі столиці Ісландії, потім потрібно пересісти на гелікоптер або човен. Такий довгий шлях вартий того, оскільки барвисте містечко розташоване на найдовшій річковій крижаній системі в світі.

10. Оденсе, Данія

Хоча це третій за величиною населений пункт в Данії, Оденсе наповнене справжньою чарівністю невеликого міста, подібне якому важко знайти. В центрі містечка можна мандрувати пішохідними вулицями, красивими магазинами, поміж маленьких кафе і ресторанів. Озирнувшись довкола можна натрапити на Собор Св. Кнуда, музей Андерсена, Художній музей, Музей Карла Нільсена, Міський музей Оденсе, котрий є одним із тих, що потрібно відвідати обов'язково.

Підготував Володимир Домбровський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!