Політична реклама

1 листопада на Личаківському цвинтарі вшанують пам'ять львівських поляків

3005 0
1 листопада, у День всіх святих у Львові пройде акція „Cвітло пам’яті для Личаківського цвинтаря”.

Це вже 10-та акція, яка у об’єднає зусилля Генерального Консульства Республіки Польща у Львові та громадських організацій у спільному запалюванні лампадок на всіх забутих та занедбаних могилах Личаківського цвинтаря, - інформує прес-служба Консульства Республіки Польща.

В акції візьмуть участь близько 200 волонтерів-представників польської громади Львова: члени організацій, учні та вчителі шкіл, студенти, а також працівники ГК РП у Львові та 50-особова група молоді з Загальноосвітнього ліцею ім. Владислава Яґєлли у Плоцку. До Акції можуть долучитися всі охочі.

Програма Акції 1 листопада:

6.00 год     –   початок транспортування лампадок з Консульства на Личаківський цвинтар (запрошуємо всіх охочих допомогти завантажувати та розвантажувати лампадки на цвинтарі)

9.00 год.    –   початок запалювання лампадок

10.30 год.  –   зустріч із ЗМІ (за участі м.ін. Надзвичайного та Повноважного Посла РП в Україні Генрика Літвіна, Генерального Консула РП у Львові Ярослава Дрозда та Секретаря Ради охорони пам’яті боротьби та мучеництва Анджея Кунерта, директора Польського інституту в Києві Ярослава Ґодуна)

10.50. год. –   традиційне покладання віночків на кількадесяти вибраних могилах найбільш заслужених поляків (зокрема Артура Ґроттґера, Константи Ордона, Владислава Белзи, Ґабріели Запольскої, Юліуша Макаревіча, Северин Ґощиньского, Стефана Банаха, Мєчислава Ґембаровіча)

13.00 год. –    Свята Меса на Польських військових похованнях 1918-1920 рр. (відправляє його високопреосвящентсво архиєпископ Мєчислав Мокшицкі, львівський митрополит РКЦ)

протягом цілого дня –         волонтери розпалюють та розставляють білі та червоні лампадки на могилах цвинтаря


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!