5 Головних новин. Жорсткого карантину уже не буде та протестуючим гірникам стало зле

2030 0
Найважливіше за 30 серпня.
Фото: Juliana Tanchak for Unsplash

Фото: Juliana Tanchak for Unsplash

1. В Уряді не планують знову впроваджувати жорсткий карантин по всій Україні, а будуть покладатися на адаптивний і локалізацію сплесків захворювання.

В Кабміні також працюють над системним відновленням економічної активності в Україні. Зокрема, напрацьовують довгострокову стратегію розвитку України до 2030 року.

Читайте також: У Львові відреставрували колишній костел Святого Миколая

2. В області зафіксували 188 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 30 серпня на Львівщині підтверджено 14 356 випадків. За весь період карантину одужали 4 310 людей (плюс 29), померли – 389 (плюс 3).

Лабораторні центри провели 910 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику становить 958.

В Україні за добу 2 096 нових хворих на Covid-19. Разом – 119 074 особи. Вилікувалися – 56 734 (плюс 596), а померло 2 527 (плюс 35).

3. Протест під землею. У день шахтаря на Львівщині трьом гірникам стало погано. На шахті «Надія» триває підземна акція протесту гірників. У День шахтаря трьом протестувальникам стало погано, під землею залишаються 37 гірників.

Читайте також: У центрі Львова сталися дві вуличні бійки. Відео

За словами голови незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, заступник міністра енергетики Олександр Зорін залишається у Соснівці.

4. Фінансовий зашморг. Працівники «Арени Львів» із початку карантину майже не отримують зарплату. «Арена Львів», на якій відбудеться матч України проти Швейцарії в Лізі націй 3 вересня, переживає фінансові труднощі. Борг перед працівниками уже перевищує 2 млн грн. Аналогічну суму арена заборгувала за електрику і теплопостачання.

5. У Франковому університеті звичних лекцій з початку навчального року не буде. Для студентів ІІ-IV курсів бакалаврських та ІІ-го курсу магістерських програм Франкового університету навчання розпочнеться 1 вересня. Лекційні заняття проводитимуть у дистанційному режимі, а практичні, семінарські та лабораторні заняття – в очному форматі з урахуванням протиепідемічних заходів.

Читайте також: Уряд удвічі менше виділив коштів на оновлення навчально-практичних центрів в Україні

Для першокурсників (студентів І-го курсу бакалаврських та магістерських програм) навчальний процес розпочнеться з 15 вересня за таким же принципом, йдеться у наказі ректора.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!