З компаніями Гринкевича розірвали договори та на Заході України ремонтуватимуть німецьку зброю. Підсумки доби

841 0
Нині 10 січня та 685 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото зі сторінки Максима Козицького

Фото зі сторінки Максима Козицького

Акцент дня: У Міноборони заявили про розірвання договорів, укладених з компаніями львівського бізнесмена Гринкевича. «Яка позиція Міноборони щодо «кейсу Гринкевичів»? Позиція така: після публікації статті [...] Міністерство оборони одразу ухвалило рішення щодо розірвання договорів, які попередньо було укладено», – про це заявив заступник міністра оборони України Віталій Половенко.

На цю ж тему: ЛОР і ЛОВА розірвали меморандум про співпрацю з благодійним фондом скандального підприємця Гринкевича. Його звинувачують в багатьох корупційних скандалах.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 77 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 10 районах зосередження противника. Уражено 2 ворожих артилерійських засоби.

Загалом ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари (застосувавши 3 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131», з яких 1 знищено), здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Читайте також: Кількість жертв російської ракетної атаки на Київ 29 грудня зросла. Під час демонтажу зруйнованих будівельних конструкцій на складському приміщенні в Шевченківському районі були виявлені рештки ще одного загиблого.

Та: На Заході України планують ремонтувати німецьку зброю. Це значно пришвидшить повернення у стрій пошкодженої на полі бою техніки.

А також: Ветеран війни на милицях і таксист Bolt. Що відомо про інцидент у Львові. Військовий прочекав авто 20 хвилин на морозі, а водій просто скасував поїздку.

Ключові події:

1. Автівка за 1,4 млн та 3,1 млн грн активів. Що задекларував міський голова курортного містечка на Львівщині. Міський голова Трускавця Андрій Кульчинський подав декларацію лише за 2022 рік.

Читайте також: Садовий пояснив, чому його заступники не можуть мати малу зарплату. Згідно з даними реєстру, перший заступник мера Львова Андрій Москаленко за 2022 рік задекларував 1 млн 390 тис. гривень доходів. 986 тис. гривень – це його річна зарплата;

2. У пошкоджену російською ракетою багатоповерхівку в Києві повертають опалення. Були знищені теплопункт та мережі.

Читайте також: Яка ситуація з відновленням навчальних закладів, що постраждали від ракети у Львові. Найбільше постраждав ліцей «Оріяна».

Та: Біля Львова відремонтували дах гуртожитку, який постраждав внаслідок ворожої ракетної атаки. Вибухова хвиля знесла австрійську черепицю;

3. Комітет ВР підтримав законопроєкт, що дозволить добудувати музей Голодомору коштом Канади. Йдеться про фінансування у розмірі орієнтовно 15 мільйонів канадських доларів.

Читайте також: Львівський перинатальний центр уклав угоду на постачання харчування з ФОП, яку зареєстрували кілька тижнів тому. Вартість тендеру становила 10,1 млн гривень, а підприємиця, яка перемогла, запропонувала 8,9 млн гривень.

Та: У Львові біля Горіхового гаю відмовили у будівництві нового хостелу. У документації є невідповідність намірів забудови.

Окрім того, у Львові облаштують новий громадський простір з укриттям.

А також: Історичну будівлю на площі Міцкевича зголосились купити за 412 млн гривень. На продаж виставили дві банківські споруди площею 2 467,3 кв.м та 4 271,9 кв.м;

4. В Україні фіксують рекордний рівень споживання електрики. Людей просять економити. Енергетики намагаються уникнути дефіциту без застосування аварійної допомоги від енергосистем інших країн.

Читайте також: У МОЗ пояснили, чи потрібен українцям зараз масковий режим. В Україні на тиждень фіксують від 130 до 150 тисяч нових випадків зараження на грип, ГРВІ та COVID.

На цю ж тему: За тиждень в Києві від COVID-19 померло 10 людей. Киян закликають повернутися до маскового режиму. За перший тиждень цього року у Києві було зареєстровано понад 10 тисяч нових випадків захворювання на грип та ГРВІ, зокрема на COVID-19. 50% з них – діти.

Та: Чи повернуть масковий режим через COVID-19 у Львові. В області спостерігається зниження захворюваності;

5. Що з радянської гастрономічної культури залишилося у Львові дотепер. Окрошка, чайні традиції, кавказька кухня та горілка – ці чотири пункти, за словами кандидата історичних наук Романа Генега, прийшли у львівську гастрокультуру в радянський час і залишаються досі.

Читайте також: Де у Львові можна погрітися і попити гарячого чаю. Перелік локацій. У місті працюють «Пункти незламності».

Та: Гурт Kozak System виступить з благодійним концертом у Львові. 

Tvoemisto.tv розіграє квитки на цей концерт.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!