7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1952 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам переквеликодній період з 2 по 8 квітня.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

CityLife

У Львові перенесли початок підписання декларацій з лікарями до того часу, поки всі медзаклади не підключилися до системи E-Health. В центрі міста можуть встановити підземні контейнери для сміття.

Львів’ян запрошують на Великдень у Шевченківський гай на традиційні гаївки і закликають не приносити на цвинтарі штучні квіти. До 13 травня у Львові працюватиме Великодній ярмарок.

СБУ затримала директора центру «Супутник» на Левандівці. На Личаківському кладовищі зросла вартість поховань. У Львові закінчився опалювальний сезон.

Ремонти та реставрації

Знаємо, що ремонтуватимуть у Шевченківському районі впродовж року. Також у місті планують відремонтувати вулицю Шота Руставелі. На Львівщині почали ремонт доріг Червоноград-Великі Мости та Київ-Чоп.

Маємо візуалізацію площі Двірцевої, яку планують невдовзі реконструювати.

Реформи, бізнес, освіта

Маємо рейтинг топ-10 найбагатших та найбідніших депутатів ЛМР. Найбагатшим, до речі, став Григорій Козловський. Тим часом «Київстар» запустив у Львові 4G.

Транспорт

В Україні відклали подорожчання залізничних квитків. Маємо репортаж із громадських слухань щодо подорожчання проїзду в електротранспорті. А турецький авіаперевізник тимчасово припинить літати зі Львова до Стамбула.

У Львові запустять експериментальний маршрут із аеропорту до залізничного вокзалу, а також змінили правила проїзду в електротранспорті.

Соціальні проекти, благодійність, цікавинки

Львівська обласна лікарня отримала сучасний реанімобіль для новонароджених. У дитячій лікарні Львова відремонтували ургентну операційну. В Україні змінили правила перевірки якості продуктів.

Маємо афішу львівських театрів на квітень і тест «Яка ви писанка». Знаємо, які треба документи для виїзду дитини за кордон. Студенти Школи журналістики УКУ записали великодні поезії.

Глави Церков привітали українців з Великоднем.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Під час чергової дискусії в межах кампанії «Безпечні дороги» її учасники обговорювали, чому нетверезі водії часто уникають покарання, хто в цьому винен та що необхідно змінити, щоб такого не відбувалося.

Етнолог Юрій Пуківський під час лекції у львівській книгарні «Є» розповідав, як переплелися архаїчні та християнські ритуали у великодніх традиціях різних регіонів України.

Точка зору: колонки

Голова Громадської ради при головному управлінні ДФС у Львівській області Ігор Коць розмірковує, чому норма про «24 години» не зупинила контрабанду. Кулінарна блогерка Пані Стефа розповідає, як правдиві галичани пекли паски та готувалися до Великодня.

Львів’янин Роман Чорний розповідає, як йому бути в декреті замість дружини. Фахівець із комунікацій Петро Нек радить, як тримати свою стрічку в порядку і почистити від всього зайвого. Голова ГО «Зручне місто» Юрій Тер-Арутюнян пояснює, чому тотальна побілка дерев, бордюрів і парканів не є ані практичною, ані естетичною в сучасному місті та забирає кошти, які можна було б використати набагато ефективніше.

Урбаніст Олександр Шутюк на прикладі привокзальної площі у Вроцлаві розповідає, наскільки такі зміни можуть позитивно вплинути як на площу, так і на ставлення городян до неї.

Перед Воскресінням важливо бути справжніми у своїх пошуках і навіть помилках. Молитва і праця допомагають осягнути велике диво Христового воскресіння, — пише єромонах-студит Лука Михайлович.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!