7 речей про Львів, які потрібно знати цього тижня

2249 0
Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам цього тижня.
Фото: sea-blue-eyes.deviantart.com

Фото: sea-blue-eyes.deviantart.com

Сitylife

Останнім часом не минає і дня без фальшивих повідомлень про замінування. Хто і навіщо "мінує" Львів?  

Крім того, минулий тиждень відзначився для міста низкою призначень. Так виконувачем обов’язків начальника відділу ДАІ міста став полковник міліції Михайло Ділай. А прокурором Львівської області призначено 54-річного Миколу Гошовського. Цікаві факти про нового очільника прокуратури та три обіцянки нового прокурора.

Транспорт

Тривають підготовчі роботи до початку будівництва трамвайної колії на Сихів. 5 км колії, 15 млн євро та 8 місяців роботи – коли поїде трамвай на Сихів? І чому на Сихів поїде саме трамвай, а не тролейбус – 5 аргументів. Крім того, на Львівщині обіцяють відновити будівництво першої платної дороги в Україні, яку хотіли збудувати ще на початку 2000-х років.  

Урбаністика

У Львові ініціативні мешканці почала розчищати озеро в парку «Горіховий гай» – тут планують облаштувати містки-пірси та насипати піщану відпочинкову зону біля води. Про основні проблеми в розвитку Львова, про найцікавіші ініціативи архітекторів та активних львів'ян, а також, як зробити Львів комфортнішим не тільки в центрі, але й на околицях – 10 тез про архітектуру та простори Львова.  А також відтепер львів’яни можуть щодня безкоштовно підніматися на вежу храму Святих Ольги і Єлизавети.  

Корисності

Велика кількість негативної інформації, якою перенасичений інформаційний простір, погано впливає на самопочуття людей. Як вберегти психіку – поради фахівця.  

Хто і як може отримати у Львові муніципальну субсидію на комунальні послуги.

Куди у Львові можна віддати непотрібні речі, аби вони стали комусь у пригоді?

І, нарешті, як допомогти нашим військовим у Львові – перелік адрес та організацій.

Культура

 «Шевченківський гай» розвивається. Незабаром тут запрацює водяний млин та хата гончара, а також запустять новий екскурсійний маршрут – на возі. А тим часом організатори та активісти дійшли згоди – на Форумі видавців у Львові книги російських видавництв маркуватимуть.  Фестиваль-ярмарок "Легенди Свіржа" об'єднався з благодійним фестивалем "Полярна Зірка" під гаслом "Україна Єдина – спільна мета". Кілька десятків гуртів з усієї України співатимуть на підтримку військових.

Фільм тижня цього разу – фантастичний бойовик з Гарі Олдменом – "Світанок планети мавп".

Цікавості

У якому віці найчастіше одружуються та розлучаються львів'яни і скільки дітей мешкає у найбільшій багатодітній сім'ї у Львові. Про це та багато іншого – у інфографіці від tvoemisto.tv.

А вже 22 липня на стадіоні «Арена Львів» відбудеться матч за Інтер Суперкубок України. Яка програма йому передує, де купити квитки, як добратися і які дороги перекриють.

Спецпроекти tvoemisto.tv

Новий герой проекту Львів'яни та їх транспорт – радіоведучий Андрій Козлов розповідає про те, як зручно їздити мотоциклом по Львову, про байкерські забобони та custom-культуру.

Також ми продовжуємо слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Цього тижня у проекті DayLook – 21-річний студент, що надає перевагу класичному стилю та 20-річна організаторка свят, якій подобається жіночність та вишуканість

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!