7 речей про Львів, які варто знати цього тижня

2941 0
Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам цього тижня.
Фото: misto-market.com.ua

Фото: misto-market.com.ua

Citylife

З липня у Львові фіксують подорожчають та зростання тарифів. Tvoemisto.tv проаналізувало, що і наскільки подорожчає з липня в Україні, а також – чому не варто спекулювати на цій темі. Також за рухом автобусів вже на 12 маршрутах, які обслуговує АТП-1 у Львові, можна слідкувати он-лайн. В кінці червня до вже 10 діючих додали маршрути №46 та 5А. Крім того, на Львівщині розпочався експеримент із реформування міліції та ДАІ. Які кроки він включає?

Транспорт

На ринок авіаперевезень у Львові заходить нова компанія – «Авіалінії Харкова». У липні вона здійснюватиме чартерні туристичні рейси до курортів Анталії та Шарм-ель-Шейху. Що стосується наземного транспорту, то нарешті на Львівщині розпочали ремонт дороги Львів – Тернопіль. Ремонт обійдеться у 21,2 млн грн і триватиме до кінця 2015 року. Їздити в цей час там можна буде лише однією смугою.  Крім того, перевізників у Львові зобов'язали впорядкувати інформацію в маршрутках. Тепер у всіх маршрутках трафарети та схеми руху повинні бути однакового зразка.

Урбаністика

У Львові на двох зупинках громадського транспорту встановили книжкові шафи. Полички для буккросингу відтепер стоять на зупинці Русалка Дністрова, тобто Головна пошта, та навпроти пам’ятника Королю Данилу. Також львів’яни обрали об’єкт архітектури, який позмагається за грант на реставрацію від Посольського фонду США. Ним стала "Львівська статуя Свободи".  Крім того, від сьогодні розпочнеться ремонт Народного дому на Збоїщах – його осучаснять, адаптують для кінопоказів та пофарбують стіни. Крім того, активісти взялися за перший етап озеленення роздільної смуги на одній з найдовших вулиць Львова – Городоцької. Там вже висадили 11 японських вишень.

Економіка

Що принесе українському бізнесу угода про асоціацію з ЄС і як "втримати на плаву" свій бізнес в умовах кризи?  Що необхідно зробити, аби  українська економіка стала привабливою для інвестицій? Про три проблеми, які для цього необхідно вирішити розповів доктор економічних наук Ігор Бураковський. Натомість сфера ІТ, що є однією з пріоритетних у Львові, розвивається динамічно – як ІТшникам вдається оминути вплив кризових явищ, що зараз відбувається в ІТ-сфері і які плани розвитку в компаній.

Освіта

Минулого тижня Верховна Рада прийняла у другому читанні закон про вищу освіту. Відтак, найближчим часом виші чекають кардинальні зміни: від ліквідації технікумів та училищ до повної автономії вишів. Більше змін та нововведень.

Kids&Cats

У дитячих клубах Львова впродовж літа діють безкоштовні гуртки творчого та спортивного спрямування. Куди записати дитину на літні канікули у Львові? А також Tvoemisto.tv зібрало для Вас основні програми викладання, якими користуються вихователі у дитсадках Львова.

Культура

З 11 до 13 липня у Львові проходитиме вже традиційний проект «Ніч у Львові», під час якого храми, музеї та інші заклади відкриють свої двері для відвідувачів. Tvoemisto.tv обрало 5 заходів, які точно не можна пропустити + повна програма. У Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької заплановано три прем'єри до кінця 2014-го року. Це "Король стрільців" Івана Керницького, "Циліндр" Едуардо де Філіппо та «Вій, вітерець» Яна Райніса.  А фільм цього тижня у Львові – фантастичний трилер "Теорема Зеро".

P.S.

Також Tvoemisto.tv розпочало новий спецпроект, присвячений львів'янам та їх транспорту. Розпочинаємо ми із дуже незвичного авто – першої Tesla у Львові та її власника – Назара Шимоне-Давиди.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!