Автостанцію від Янівського кладовища перенесуть на новозбудоване квазікільце

18335 0
На цьому місці зараз є автомийка.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Квазікільце на вулиці Шевченка відкриють для проїзду до середини серпня. Сюди планують перенести автостанцію №4, яка до цього часу була біля Янівського кладовища. Про це повідомили у міськраді.

Посеред квазікільця, за словами міського голови Андрія Садового, буде автостанція, яка забезпечуватиме яворівський напрям. Пріоритет надаватиметься громадському транспорту.

Читайте також: Як будують кільце на Шевченка у Львові та коли його відкриють

Як уточнив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий, автостанцію планують розташувати на місці діючої автомийки. За його словами, ця ділянка була в оренді. Попри те, що оренда закінчилася, власники продовжували будувати автомийну станцію, відповідно виконавчий комітет ЛМР скасував на це будівництво містобудівні умови та обмеження.

Нове квазікільце має пришвидшити перетин перехрестя вул. Левандівська та вул. Шевченка. Навколо кварталу буде кільцевий рух. По вул. Шевченка громадський транспорт їхатиме прямо, без затримок, не оминаючи кільце. Проєктант також передбачив контрсмугу на вул. Левандівській, щоб прискорити рух громадського транспорту, який курсуватиме на вул. Шевченка, і завести його на зупинку, яка буде в центрі квазікільця, пояснив Андрій Білий. 

Як повідомила директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова, компанія «Онур» практично завершила замощення колії мозаїкою. Між коліями будуть асфальтовані автомобільні смуги. Залишилося доробити хідники і нанести останній шар асфальтування по кільцю.

Роботи виконує ТзОВ «Онур конструкціон інтернешнл» за 89,6 млн грн. 

Саму вулицю Шевченка реконструюватимуть у три етапи: будуватимуть кільце, далі візьмуться за реконструкцію другої ділянки – вулиці від Хорватської до Ярослава Мудрого, й далі до Залізничної. У бюджеті розвитку на 2020 рік на відтинок від Хорватської до Ярослава Мудрого заклали 61 млн грн, а на частину вулиці від Ярослава Мудрого до вул. Залізничної – лише 19 млн грн зі 140 млн грн необхідних. Загалом реконструкція вулиці Шевченка має тривати два роки.

Проєкт реконструкції вулиці розробили у 2013 році. Тоді ЛКП «Львівавтодор» замовив проект у ТзОВ «Трамдорпроект». Частково кошти на ці роботи виділив ЄІБ. Торік проєкт доопрацювали та затвердили на засіданні виконкому. 

Фото Романа Балука, ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!