Безкоштовне таксі та Viber-групи. Як медикам під час карантину добиратись на роботу

5937 0
У спецтранспорт на Львівщині впускатимуть за списками.
Ілюстративне фото: Цензор нет

Ілюстративне фото: Цензор нет

Служби таксі Uber, Uklon і Bolt будуть підвозити медиків до роботи. Як повідомляє пресслужба Мінінфраструктури, спільно з Bolt вони запускають проєкт із перевезення медичних працівників під час карантину. Медикам необхідно зареєструватися за посиланням, отримати промокод, яким зможуть безкоштовно користуватися до 3 квітня.

Читайте також: Як виїхати з Польщі. Укрзалізниця призначила ще два похзди з Перемишля через Львів

Натомість, як повідомили у МОЗ, Uber також долучився до соціальної ініціативи й безкоштовно перевозитиме медиків під час карантину. домовленість передбачає 10 000 поїздок, які медичні працівники можуть здійснити, щоб дістатися до своїх лікарень та робочих місць. Опція буде доступною й у Львові.

Як повідомив у своєму Телеграм-каналі міський голова Львова Андрій Садовий, місто також домовилось із сервісом таксі Uklon, що також возитиме медиків на роботу безкоштовно.

Сервіс велопрокату NextBike, що сьогодні відкрив новий сезон у Львові, через карантин знизив ціни на сезонний абонемент:  замість 1150 грн його вартість до 5 квітня становитиме 850 грн.

Водночас на Львівщині організували спецтранспорт, що підвозитиме медиків до роботи у Львів. У автобуси впускатимуть лише працівників і лише за списками. Ці перевезення контролюватиме поліція. В автобусі має бути не більше 18-20 осіб, всі – в медичних масках і всі – на сидячих місцях.

Читайте також: Хрестини вдома і відкладена сповідь. 15 нововведень УГКЦ через карантин

Також у області створили групу у Viber «Підвези медика на роботу», де медики й інші, хто має машину й щодня добирається на роботу, може знайти попутника.

Вікторія Ейсмунт



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!