Білоруські військові не хочуть воювати в Україні, – Генштаб

1606 0
Російські окупанти деморалізовані, психологічний стан військовослужбовців ЗС РФ стрімко погіршується.

Військовослужбовці білоруських збройних сил не хочуть брати участь у війні проти України на боці РФ, йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

За даними Генштабу, у ЗС Республіки Білорусь 8 березня цього року провели внутрішнє анонімне опитування щодо їх готовності взяти участь у бойових діях на боці ЗС РФ. Результати демонстрували, що переважна більшість особового складу не готова до участі у війні проти України.

Читайте також: «Ми фашисти». Полонені російські військові розповіли, як вторглися в Україну

Також, за оперативною інформацією станом на вечір 9 березня, угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію у межах Південної, Східної та Північної операційних зон.

На Сході захисники України стримують противника одразу у трьох операційних районах – Донецькому, Слобожанському та Таврійському. На Північно-західному напрямку частиною угруповань зі складу сил оборони здійснюється прикриття державного кордону з Республікою Білорусь. Триває ведення оборонної операції у Поліському та Волинському операційних районах.

В районі населених пунктів Бородянка та Макарів під час наступальних дій підрозділів ЗС України противник поніс значні втрати. Місто Чернігів тримає стійку оборону.

Читайте також: Російські окупанти запустили ракету на пологовий будинок у Маріуполі. Поранено 17 осіб, серед яких породіллі

Угруповання сил оборони міста Києва утримує визначені рубежі.

Російські воєнні злочинці нанесли ракетно-бомбові удари по пологовому будинку та дитячій лікарні міста Маріуполя. Ворог завдає численних жертв мирним жителям та руйнує цивільну інфраструктуру.

Російські окупанти деморалізовані, психологічний стан військовослужбовців ЗС РФ стрімко погіршується. Водночас підрозділи інформаційної боротьби ЗС РФ готують психологічні акції щодо підриву довіри до представників украінської державної влади на місцях.

Нагадаємо, що російські окупаційні війська катують оперативний штаб Запорізької АЕС. На станції перебуває близько 500 російських військових та 50 одиниць важкої техніки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!