Через коронавірус можуть позбавити держфінансування культурні проєкти Кабміну

2000 0
Зокрема йдеться про Держкіно і Український культурний фонд.
Фото: Вголос

Фото: Вголос

Для боротьби з коронавірусом Міністерство фінансів вносить зміни в держбюджет, зокрема, урізає фінансування всіх напрямків діяльності Міністерства культури, молоді та спорту. Про це йдеться у заяві Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Читайте також: У 2020 році у Львові акцентуватимуть на культурі

Згідно із повідомленням, у Держкіно планують забрати – 750 млн грн, у Українського культурного фонду – 500 млн грн, у Інституту книги – 150 млн грн. Фінансування туризму можуть урізати на 240 млн грн.

Крім того, планують скоротити витрати на програму «зшивання країни», реставраційні роботи по захисту історико-культурної спадщини, програм інформполітики – на суму понад 500 млн грн.

В комітеті наголошують, що такий крок призведе до кризи і стагнації креативних індустрій країни, втрати тисяч робочих місць.

Члени комітету кажуть, що  будь-які кроки мають обговорюватись з депутатами профільно комітету та з залученням представників міністерства і закликають Мінфін утриматись від прийняття рішень до проведення консультацій.

Водночас, УКФ збирає підписи під зверненням до прем’єр-міністра, аби переглянути це рішення.

Читайте також: Чому варто звернути увагу на переговори в Мінську

Додамо, що на видатки культури у держбюджеті на 2020 рік заклали 15,4 млрд грн.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!