Трамвай vs базар. Що важливіше для львів'ян?

2634 0
Сьогодні, 27 квітня, під час брифінгу міський голова Львова Андрій заявив, що 99% усіх мешканців Сихова проти перенесення ринку «Санта-Барбара» на проспект Червоної Калини – вулицю Скрипника біля поліклініки. Перенесення ринку «Санта-Барбара» у Львові до поліклініки на Сихові теоретично неможливо, сказав мер.
фото: vorobus.com, zik.ua, dailylviv.com

фото: vorobus.com, zik.ua, dailylviv.com

Прес-служба міськради інформує, що поки міська влада не вирішила питання щодо перенесення «Санта-Барбари» у зв’язку із будівництвом трамвайної колії на Сихів. Однак, за словами міського голови, ринок точно не переїде під поліклініку: «Я розумію, що ті власники б хотіли так зробити, але є мешканці Львова. 99% всіх проти цього. Тому це неможливо. Це я говорив і депутатам міської ради, коли вони за ці пропозиції голосували. Але вони депутати і мають право голосувати, а я, за законом, маю реагувати. Це і роблю».

Нагадаємо, в кінці січня депутати Львівської міськради проголосували за перенесення ринку «Санта-Барбара» на вулицю Скрипника. Необхідність перенесення ринку пояснили будівництвом колії для сихівського трамваю. Трамвайна колія має починатися якраз з того місця, де зараз розташований ринок «Санта-Барбара», тобто трамвай там має розвертатися. Відповідно до змін, депутати погодили місце розташування земельної ділянки та надали дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, орієнтовною площею 0,5000 га, на просп. Червоної Калини – вул. Скрипника безпосередньо ТзОВ «Сихівська народна торгівля», а не ЛКП «Муніципальна дружина», як це було передбачено раніше.

Опублікувала Наталія Середюк

                                


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!