Чи штрафують у Львові за продаж червонокнижних первоцвітів. Роз'яснення Держекоінспекції

1777 0
Зараз на розгляді в судах перебувають 11 протоколів за незаконний продаж весняних квітів.

Штраф за продаж весняних первоцвітів становить від 1700 до 3655 грн. Але часто ці гроші неможливо стягнути, бо порушники їх просто не мають. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіли у відділі нагляду за довкіллям Держекоінспекції у Львівській області.

В інспекції кажуть, що провели роз’яснювальну роботу, кілька рейдів і це дає свій результат. Але цьогоріч вже все одно склали 11 протоколів на порушників, які торгували первоцвітами. Зараз документи розглядає суд.

Читайте також: Як відрізнити червонокнижні первоцвіти на львівських ринках

«Якщо суд буде на стороні закону, то будуть стягнені і штрафи, і збитки. Але це залежить. Переважно торгують члени багатодітних сімей або старі бабусі, або взагалі діти 9-10 років», – кажуть в Держекоінспекції Львівщини.

Торік, зазначають в інспекції, реально штрафи стягнули лише з трьох людей.

«А з рештою було, що поліція неправильно встановила особу, одна людина була з інвалідністю, більшість – без майна, нема що стягувати. Наприклад, приїхали, а там бабуся 70-річна, каже, на хліб не має і нарвала у дворі ті квіти та продає. Мусимо складати протоколи, бо так вимагає закон», – додають у відділі.

Читайте також: В Україні ввели штрафи за булінг у школах і дитсадках

Якщо ви побачили, що хтось торгує первоцвітами, то потрібно, перш за все, викликати поліцію, яка має встановити особу порушника і повідомити про це в Держекоінспекцію. Там вже складуть протокол про порушення і передадуть його в суд.

У Держекоінспекції кажуть, що навіть якщо червонокнижна квітка росте на подвір’ї, її не можна зривати і продавати – діє заборона.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!