Київ

Київські екологи виявили 32 нових місця, де ростуть першоцвіти

676 0
За всіма об’єктами було підготовлено матеріали та направлено землекористувачам для отримання згоди на заповідання.
Фото: КЕКЦ

Фото: КЕКЦ

Екологи з Київського еколого-культурного центру знайшли у Київській, Черкаській, Житомирській областях та в зелених зонах Києва популяції першоцвітів, занесених до Червоної книги України, для їхнього заповідання. Про це повідомляється на сторінці КЕКЦ у Facebook.

Усього було виявлено 32 місця зростання рідкісних рослин (13-підсніжників, 3-скополії, 2-сну, 6-рябчика шахового, 1-горицвіта, 1-брандушки, 6- шафрану сітчастого). Як зазначають активісти, 60 % місць зростання рідкісних рослин вони знайшли завдяки інформації читачів у соцмережі.

За всіма об’єктами було підготовлено матеріали та направлено землекористувачам для отримання згоди на заповідання. Вже отримано шість позитивних відповідей. За іншими йде робота.

З середини травня екологи розпочинають експедиції за орхідеями до Київської, Черкаської областей та зелених зон Києва.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!