Київ

У Києві виявили незаконних торговців первоцвітами

940 0
Продавцям загрожує штраф.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Києві та області триває операція “Первоцвіт”, у межах якої екологи разом з поліцейськими влаштовують рейди місцями потенційного продажу ранніх квітів, які є під загрозою зникнення. Під час одного із таких рейдів Державна екологічна інспекція Столичного округу виявила продавців первоцвітів у Солом’янському районі.
 
 

В екоінспекції нагадують, що торгівля первоцвітами (як продаж, так і купівля) є порушеннями законів України “Про Червону книгу України”, “Про рослинний світ”, “Про охорону навколишнього середовища України” та інших.

«Торгівля первоцвітами – це, перш за все, торгівля, яка заохочується виключно попитом. За незаконне придбання та збут квітів з Червоної книги України передбачено штраф від 510 до 1700 грн з конфіскацією рослин», – зазначають екологи.

При виявленні зривання чи нищення первоцвітів на букети або продаж киян і мешканців області просять негайно телефонувати на 102!

Первоцвіти належать до рідкісних і зникаючих видів рослин, більшість з яких (підсніжники, проліски, крокуси, білоцвіт, сон-трава тощо) занесені до Червоної книги України та охороняються законом. Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. Зривання декількох рослин первоцвіту призводить до знищення десятків насінин, які в майбутньому могли б дати нове покоління. Масове знищення ранньовесняних рослин із метою продажу призводить до зменшення їх кількості в природі, а також загрожує повним їх знищенням.

Фото: Державна екологічна інспекція Столичного округу/Facebook

Ігор Ющенко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!